Active Living Orion verlengt met talentvolle groep spelers

Active Living Orion verlengt met talentvolle groep spelers

Terwijl het lopende seizoen in volle gang is kijkt de ongeslagen koploper van de Eredivisie ook vooruit naar de volgende seizoenen. Nadat eerder hoofdtrainer Dirk Sparidans zijn overeenkomst met twee seizoen heeft verlengd, zijn nu ook de eerste verlengen binnen de spelersgroep getekend.

Op woensdag 23 maart tekenden drie jonge talenten en een ervaren kracht van Active Living Orion een nieuwe verbintenis voor twee extra seizoenen. Jasper Wijkstra en Beau Wortelboer, jongens van de club, hebben hun aflopende contract verlengd tot en met het seizoen 2023/2024. Jasper Wijkstra maakt dit seizoen indruk door regelmatig in de basis te verschijnen en maakt aanvallend veel indruk. Beau Wortelboer maakt ongekende sprongen en ontwikkelt zich dit seizoen van jong talent naar een serieuze middenman in de Eredivisie. Hij toont dagelijks op training aan dat hij meekomt met het niveau en heeft dat dit seizoen al vaak laten zien in wedstrijden. Technisch directeur Pim Kamps is dan ook content: “Met het vastleggen van deze jongens laten wij zien dat ons project niet een eenmalige bevlieging is. We kiezen bewust voor het langer vastleggen van spelers omdat wij erin geloven dat er in de komende jaren geen betere plek is om je te ontwikkelen én voor prijzen te spelen dan in Doetinchem. Dat doen wij graag met ambitieuze jongens en het past uitstekend in het plaatje dat deze mannen opgegroeid zijn in Doetinchem bij Orion.”

Misschien wel de grootste groei maakt libero Mats Bleeker door. Na een aantal seizoenen bij Taurus uit Houten koos Bleeker er eindelijk voor om volleybal prioriteit nummer 1 te maken. Onder toezicht van voormalig top libero Sparidans is Bleeker uitgegroeid tot de beste libero van de Eredivisie. De kans is dan ook groot dat hij deze zomer geselecteerd wordt voor het Nederlands team. Kamps: “Dat Mats een stormachtige ontwikkeling doormaakt zal niemand ontgaan zijn. Wij volgen hem al jaren en zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zich volledig op volleybal te richten. Het zou mij verbazen als hij niet de toekomstige libero van het Nederlands team wordt, ik verwacht dat hij deze zomer zijn kunsten al gaat laten zien. Dat Mats ervoor kiest om twee jaar langer bij Active Living Orion te tekenen geeft aan dat we op de goede weg zijn en nog mooie sprongen gaan maken in de komende jaren.”

Tot slot heeft de ervaren middenman Jannes van der Ham ook voor twee seizoenen bijgetekend. Hij heeft zich bij Active Living Orion ontpopt tot stabiele factor in het team, zijn gedrevenheid en passie voor het spel is een uitstekend uithangbord van de kernwaarden waar Active Living Orion voor staat. Kamps: “Jannes is een prettige teamgenoot om erbij te hebben. Hij traint keihard, is een echte vechter in het veld en werkt hard aan zichzelf om beter te worden. Aan de andere kant heeft Jannes bij Active Living Orion ook een mooie mix in zijn leven gevonden tussen topsport en een uitdagende maatschappelijke carrière bij Ubbink in Doesburg.”

De komende periode volgt er meer nieuws over verlengingen binnen de selectie. Hierover is de Technisch Directeur helder: “Wij hebben een unieke groep bij elkaar gevonden. Een balans tussen ervaring, talent en buitenlandse profs. Al jaren investeren wij in kansen voor jonge ambitieuze mensen, neem het voorbeeld van Dirk Sparidans. We proberen verder te kijken dan enkel ervaring en zetten de wil om jezelf te ontwikkelen op plek één. Met een groot deel van deze selectie willen wij de komende jaren dan ook verder bouwen. Alleen dan geloof ik dat we elk jaar een stap kunnen zetten, wat past bij onze ambitie. Natuurlijk houden we scherp in de gaten of de selectie goed in balans is en of er voldoende ‘nieuwigheid’ aanwezig is, maar de kern van dit team gaat de komende jaren nog veel indruk maken is mijn verwachting.”