Active Living Orion verliest finale Supercup

Active Living Orion verliest finale Supercup

In de finale om de Supercup kwam Active Living Orion op zondag 4 oktober in actie tegen Amysoft Lycurgus. Waar het zelf een dag eerder nog een zware vijfsetter tegen Draisma Dynamo speelde, waren de mannen uit Groningen nog fris en fruitig. Hun halve finale wedstrijd werd geannuleerd wegens besmettingen met het Corona virus bij tegenstander Sliedrecht Sport.

In de finale hadden de tegenstanders uit Groningen eigenlijk de hele wedstrijd een licht overwicht. Bij Active Living Orion werden de punten met meer moeite binnengehaald en stond de set-out continu onder druk. Het was een duel zoals het vaak het geval is tijdens een Supercup (de eerste officiële wedstrijd van het seizoen): veel (service)fouten en wisselvallig niveau.

Duidelijk is wel dat het team van Lycurgus goed heeft ingekocht. Twee Canadese nieuwkomers, spelverdeler Luke Herr en diagonaal Jerome Cross, vormen een kwaliteitsimpuls. Active Living had moeite met de hoogte en harde klappen van Cross. Aan de buitenkant is buitenaanvaller Van de Kamp weer terug na een jaartje België, en ook hij zorgde voor veel scores over de buitenkant.

Active Living Orion heeft ook een nieuw gezicht, maar toonde wel het bekende vechtvolleybal waar de ploeg de laatste jaren om bekend staat. Zowel tegen Draisma Dynamo als tegen Amysoft Lycurgus kwamen de mannen uit Doetinchem meerdere keren terug na een ogenschijnlijk onmogelijke achterstand. Het spelletje is daarmee aantrekkelijk om naar te kijken en het beloofd een mooie competitie te worden dit jaar.

Het was in de finale echter niet genoeg om de Supercup te winnen. De kwaliteit van Amysoft Lycurgus won het van de strijd bij Active Living Orion. In 4 sets (25-19, 25-23, 23-25 en 25-21) ging de overwinning naar Groningen, waarmee zij hun vijfde Supercup in de wacht slepen. Het enige wat de mannen van Active Living Orion zich kunnen verwijten is dat ze de voorsprong in set 2 (19-14 voor) niet om wisten te zetten in setwinst. Dat ze vervolgens de derde set wel winnen beloofd in ieder geval dat de competitie dit jaar interessant gaat worden.

Met drie topteams (Draisma Dynamo, Amysoft Lycurgus en Active Living Orion) zal er weer een mooie strijd losbarsten, het is te hopen dat ook Sliedrecht Sport en Reco Zevenhuizen net als vorig jaar mee gaan in het niveau zodat er wederom een mooie competitie te bewonderen is. Al is het waarschijnlijk wel vanachter de livestream voorlopig.

De eerstvolgende wedstrijd van Active Living Orion staat komende zaterdag op het programma als de mannen van Sliedrecht Sport naar Doetinchem afreizen. De wedstrijd is te zien via de livestream (met live commentaar) via www.oriontopvolleybal/livestream.

foto De Gelderlander.