Adam White moet volleybal carrière beëindigen

Adam White moet volleybal carrière beëindigen

De 33-jarige buitenaanvaller kampt al geruime tijd met een nek/schouder blessure en uitgebreid onderzoek door de medische staf deed uitwijzen dat slijtage een duurzaam herstel in de weg staat.

Zo komt er een abrupt einde aan een meer dan 10 jaar lange professionele volleybal carrière van de 2,05 lange oud international van Australië. Met het nationaal team uit zijn geboorteland speelde hij WK’s en op de Olympische spelen in London.

Nadat hij als jonge volleyballer in Doetinchem de titel pakte in 2012, volgden jaren in Duitsland, Frankrijk, Italië en wederom de Bundesliga. Daar won hij met zijn team Berlin Volleys tweemaal de titel.

In 2019 besloot White in te gaan op de lokroep van Orion om terug te keren naar de Achterhoek. Active Living Orion creëerde voor hem de mogelijkheid om naast zijn volleybalactiviteiten, de eerste stappen te zetten op de maatschappelijke ladder bij van Raam Fietsen in Varsseveld.

Drie en een half seizoen speelde White in het eerste herenteam. Seizoenen die helaas vooral gedomineerd werden door Corona perikelen. Het afgelopen jaar brak White twee dagen voor de bekerfinale zijn vinger en vergat Orion mede daardoor, een tot dan toe fantastisch seizoen met louter overwinningen, te bekronen met prijzen.

Ook dit jaar zal het gemis van White de titelaspiraties van Orion doen slinken. Ondertussen is de transfermarkt gesloten, dus de technische staf en de huidige spelersgroep zullen een manier moeten verzinnen om zijn vertrek op te vangen.

Vanzelfsprekend zal White het team gedurende de komende wedstrijden in de kampioenspoule van dichtbij supporteren.