Beginnen met zege voelt goed

Beginnen met zege voelt goed

Draisma Dynamo HS1 – Achterhoek Orion HS1: 2 – 3

Na een lange voorbereiding stond direct een topwedstrijd op de planning. Wedstrijden tegen Dynamo staan altijd garant voor een spannende strijd en deze was zeker geen uitzondering.

Er is een heleboel geschreven over ons nieuwe team, wat ons niveau zou zijn en de overstap van jongens van vorig seizoen naar de concurrent. Dynamo zou Dynamo niet zijn als ze met een flink portie (misplaatst?!) zelfvertrouwen ons ‘met 3-0 zonder punten’ naar huis zouden sturen, aldus onze voormalig trainer.

De wedstrijd was zo’n typische eerste wedstrijd van het seizoen: veel fouten in de passing afgewisseld met mooi verdedigingswerk en een flink portie strijd. Het was kwalitatief niet de beste wedstrijd maar het publiek heeft wel een mooi volleybalgevecht gezien.


Jordi van Andel viert een feestje met Pim Kamps. Foto: Jolien Banda fotografie.

Wij hebben direct aangetoond dat wij hoge pieken kunnen bereiken, nu nog afgewisseld met veel te diepe dalen. Onze werklust en verdediging toont aan dat we het alle teams lastig kunnen maken en onze aanvalskracht op midden belooft veel moois.

Beginnen met een overwinning voelt goed, dat het tegen Dynamo is voelt nog iets lekkerder. Verder is de eerste wedstrijd slechts één van de vele en zijn er gewoon weer een heleboel punten om aan te werken.
Voor de statistieken verliep de wedstrijd als volgt: wij kwamen 2-0 voor, Dynamo bracht met Bart van Garderen hun ervaring in, Dynamo slaat ons twee sets van het veld en in de laatste set spelen wij goed (2-3 winst).

De volgende wedstrijd is de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen VoCASA uit Nijmegen. In dat team ook weer de nodige bekende gezichten (Ryan Anselma en Tom Kottink). Aanvang 20:30 uur, zaterdag 13 oktober in ‘Home of Orion’. Hopelijk tot dan!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 6 oktober in Apeldoorn
Draisma Dynamo HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 14-25, 22-25, 25-13, 25-18, 16-18

Verslag: Pim Kamps