De Graafschap en Active Living Orion: Maatschappelijk partners

De Graafschap en Active Living Orion: Maatschappelijk partners

De topsportorganisaties Betaald Voetbal Organisatie De Graafschap en Active Living Orion zijn vanaf huidig seizoen maatschappelijk partners van elkaar. De Graafschap en Active Living Orion gaan zich inzetten om elkaar op diverse vlakken te versterken en ondersteunen.

‘De Graafschap en Active Living Orion zijn twee mooie topsportorganisaties hier in de regio. We hebben allebei uitdagingen en doelen op veelal dezelfde gebieden. We willen bijdragen aan doelstellingen binnen het sociale domein en talentontwikkeling stimuleren. Door deze maatschappelijke verantwoordelijkheid samen met De Graafschap op te pakken, bereiken en inspireren we nog meer mensen in de Achterhoek’, geeft Wijnand Geerdink van Active Living Orion aan. Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap vult aan: ‘Topsport heeft een toegevoegde waarde voor de samenleving, het is een katalysator voor de breedtesport. Juist omdat volleybal een andere sport is en een andere doelgroep heeft, kunnen we door het bundelen van onze krachten nóg meer betekenen voor de Achterhoekse samenleving. We zijn meer dan alleen topsport en willen graag inwoners inspireren. Ik ben dan ook erg blij met deze samenwerking’.

Beide mooie organisaties gaan samen een invulling geven aan maatschappelijke activiteiten, waarbij Stichting De Graafschap Verbindt een rol gaat spelen. Op de foto bezegelen Hans Martijn Ostendorp (De Graafschap) en Wijnand Geerdink (Active Living Orion) de samenwerking.