De juiste bal is een groot probleem

De juiste bal is een groot probleem

Achterhoek Orion HS1 – Mladost Brcko: 1 – 3

Een team uit Bosnië is afgereisd naar de mooie omgeving van de Achterhoek om de strijd aan te gaan met de mannen van Orion H1. Een wedstrijd om de CEV-cup. 

De eerste set was spannend, maar de mannen van Orion wisten met lef en beleving in het spel de set naar zich toe te trekken. Echter na de verloren set vond de coach van de mannen uit Bosnië het toch wel vreemd, dat er met verkeerde ballen werd gespeeld. Nu zijn er Mikasa-ballen met het getal 300 en met het getal 200. En volgens de reglementen ben je verplicht te spelen met de juiste bal. Helaas bleek dat we de verkeerde ballen hadden. En dus wilde de coach van de tegenpartij niet verder spelen.
Hij wilde dat goede ballen geregeld werden en dat de eerste set overnieuw werd gespeeld. Na lang overleg – een kleine drie kwartier – en verschillende telefoontjes met de organisatie van de CEV-cup werd besloten gewoon door te spelen.

In de tweede en derde set ging het weer gelijk op. De mannen van Orion bleven goed spelen alleen wisten deze twee sets helaas niet naar zich toe te trekken.
In de vierde en laatste set was snel duidelijk dat de wedstrijd verloren zou gaan. De vechtlust was uit het team en de mannen konden het tij niet meer keren.

Volgende week reizen de mannen af naar Bosnië, waar ze een zware, maar niet onmogelijke taak te wachten staat. Ze zullen moeten winnen met 3-0 of 3-1 om er een golden set uit te slepen.

Maar eerst zaterdag 1 december nog een bekerwedstrijd in onze eigen topsporthal tegen Zaanstad (Aanvang 20.30 uur). We kunnen de support goed gebruiken dus zorg dat u het niet mist en kom gezellig naar de sporthal.

Wedstrijd:
Woensdag 28 november 2018 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Achterhoek Orion HS1 – Mladost Brcko
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 26-24, 21-25, 26-28, 21-25
Verslag: Wessel Anker

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Hans van Dijk

 

Het publiek werd drie kwartier op de proef gesteld door het gesteggel over de ballen. 

Je hebt ballen en ballen, type 300 en 200 . . .

Voor Orion waren er meerdere momenten om een feestje te vieren.

Coach Martijn van Goeverden komt in actie.

Meer foto’s van deze wedstrijd