De laatste klap van Joris: Goud

De laatste klap van Joris: Goud

‘Volwassen mannen zien huilen wonderbaarlijk’

Met een heerlijke lunch bij Van der Valk begonnen wij de zondag 12 mei dag als team. Met enig oponthoud, want Mark kreeg de Giro op zijn snufferd, reden we richting de sporttempel in Groningen.

In een goed gevuld MartiniPlaza wachtten 4000 volleyballiefhebbers op de beslissing van het seizoen. Hier en daar bevond zich een pluk oranje supporters, die vertrouwen hadden in een goede afloop voor hun Achterhoek Orion.

We spoelen de wedstrijd door tot een 2-0 achterstand. Vanaf hier ontrolt een legendarisch verhaal. Het zal u niet zijn ontvallen: já die bal was in. Dan flitst het seizoen even snel voorbij; is dan alles voor niets geweest? Weer een tweede plaats? Nooit opgeven!

Tegen Dynamo niet, tegen Lycurgus niet, nooit en niemand niet. Vaak ben je te bang. Niet veel mensen hadden nog nagels over na deze derde set die eindigde in een 32-34 stand in het voordeel van ons Achterhoekers.
De vierde set werd minimaal maar zakelijk binnengehaald.
Een vijfde set in de vijfde wedstrijd, in extremis kan je dat noemen. Wat volgde zal mijn leven lang bij blijven: een monsterdefense (van een midden nota bene), een set up (van een zekere Tovenaar uit Ede), een mokerslag (van een Koning): 2-3 voor Orion.

Volwassen mannen zien huilen blijft toch iets wonderbaarlijks. Vreugde, ontlading, revanche, opluchting. Nu weten wij ècht wat de remontada, die Liverpool (helaas ook Tottenham) meemaakte, tot gevolg had aan emoties. Een feest volgde in de kantine bij onze buren van DZC’68, waar de Partyboot op volle toeren draaide. Supporters en andere belangstellenden wachtten ons op en vierden feest. Want Achterhoek Orion is landskampioen.

Bedankt vrijwilligers, organisatoren, sponsoren, supporters en staf.

 

Wedstrijd: vijfde finalewedstrijd Landskampioenschap
Zondag 12 mei 2019 in MartiniPlaza in Groningen
Abiant Lycurgus HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 25-21, 25-22, 32-34, 23-25, 14-16

Verslag: Jordi van Andel
Foto’s: Lambiek Knepflé

Lees het verslag Nevobo

Lees het verslag Volleybalkrant

Bekijk de video van De Gelderlander

Video samenvatting Podium TV

Lees het verslag in de Volkskrant

Lees het verslag in De Gelderlander

En daarna is het feesten

 


Joris Marcelis (4) wist zijn ‘laatste kans’ glansrijk te verzilveren.


Na de beslissende set barst het feest los in het team en begeleiding.


De talloze Orion-fans waren niet voor niets naar Groningen getogen.