Skip to main content

Deceptie Orion bij entree Challenge Cup in Slowakije, uitschakeling dreigt

Een koude douche, zo kunnen de volleyballers van Active Living Orion uit Doetinchem de eerste Europese wedstrijd van het seizoen betitelen. In Slowakije werd gisteren met 3-1 van Rieker UJS Komarno verloren (25-15, 25-22, 19-25 en 25-20).

Orion trof bij de laatste 32 van de Challenge Cup de huidige koploper van de Extraliga, de Slowaakse tegenhanger van de eredivisie. De Doetinchemmers zagen met name in de middenfase van de eerste set de sterk spelende thuisploeg excelleren. ,,Ze verrasten ons met een erg sterke verdediging”, stelde aanvoerder Samuli Kaislasalo van Orion. ,,We speelden op hetzelfde niveau als de laatste wedstrijden, maar zij waren beter.”

Aan de grens met Hongarije herstelden de Doetinchemmers zich in set twee, maar bij de punten boven de twintig toonde Komarno zich daadkrachtiger.AntwoordHet noopte tot een antwoord, en dat kwam in set drie. Kaislasalo: ,,Ik vond dat we toen zelfs beter gingen spelen.”

Orion verzette de bakens en dwong Komarno in de met 600 toeschouwers gevulde Mestska Sportova Hala in de achtervolging. Van een echte ommekeer was geen sprake, omdat de thuisclub de vierde set vervolgens weer domineerde. ,,Het was gewoon niet genoeg. We hebben twee sets erg goed gespeeld, ik denk echt dat we in de return in onze eigen hal een golden set af kunnen dwingen. Er is nog niets verloren.”

De return van deze wedstrijd in de Challenge Cup is op woensdag 29 november om 20.00 uur in Doetinchem.

Bron: De Gelderlander