Drie sets winst op Draisma Dynamo

Drie sets winst op Draisma Dynamo

Draisma Dynamo HS1 – Seesing Personeel | Orion HS: 0 – 3

 

In een nog goed gevulde Dynamo-hal speelde Orion woensdagavond 7 maart de uitwedstrijd tegen de nummer drie: Draisma Dynamo Apeldoorn. Met een spelersgroep van welgeteld negen man, door afwezigheid van Dik Heusinkveld vanwege ziekte, ging Orion de strijd aan.

 

De eerste set begon Orion met Erik van der Schaaf en Pim Kamps als passer-lopers, Joris Marcelis was onze diagonaal en Stijn Held mocht het spel verdelen aan het net. Maikel van Zeist en Twan Wiltenburg waren de middens en Rob Jorna kwam voor ons achterin erin als libero.

In het begin van de set werd al snel duidelijk dat beide teams er voor gingen. Het spel ging dus gelijk op tot Dynamo een gat van vijf punten sloeg midden in de set (16-11). Orion hield het hoofd erbij en door goede servedruk, Freek en Tom die er in kwamen en goed blokkerend en verdedigend spel kwam Orion terug tot 19-22 voor en het verschil van deze drie punten gaf Orion niet meer weg: 22-25.

De tweede set had ongeveer hetzelfde verloop als de eerste set qua punten en hier ging het ook erg gelijk op. Heel de set was het verschil maar minimaal, maar door goed spel sloeg Orion een gat van vier punten aan het einde van de set. Dynamo kwam nog even dichtbij (23-24) door goede servicedruk waarmee Orion moeite had. Maar Orion gaf het spel niet uit handen en maakte de set af met een klein verschil: 23-25.

De derde set tapte Dynamo de energie even uit een andere vaatje. Ze liepen snel een paar puntjes uit op Orion. Deze voorsprong hield Dynamo heel de set vol en kwam zelfs op 21-17 voorsprong. Met zelfvertrouwen bleef Orion doorspelen en door goede services kwamen we terug tot 23-23 gelijk.
Op dit moment was alle kans er weer om een einde aan het spel te maken en dat gebeurde ook. Op matchpoint, 24-25, werd er bij mij een bal in zijn gezicht geslagen toen ik wilde blokkeren en hierdoor speelden we dit punt als 6 tegen 5. Daarom kan ik jullie alleen niet het einde van de wedstrijd vertellen: het lichtje ging even uit en ik zat naast het veld. We wonnen het punt wel, werd mij naderhand verteld. En daarmee was de wedstrijd tot een goed einde gekomen.

Zaterdag 10 maart spelen we om 20.30 uur thuis tegen bekerkampioen Taurus. Uiteraard gaan we hier voor de volle winst. Geniet dus van de komende wedstrijd!

Wedstrijd: Kampioenspoule
Woensdag 7 maart 2018 in Apeldoorn
Draisma Dynamo HS1 – Seesing Personeel | Orion HS1
Uitslag: 0 – 3
Setstanden: 22-25, 23-25, 24-26
Verslag: Twan Wiltenburg