Een super spannende slotfase

Een super spannende slotfase

Abiant Lycurgus HS1 – Achterhoek Orion HS1: 2 – 3

Zaterdag 23 maart mochten we weer eens naar het hoge noorden. De laatste twee ontmoetingen werden door ons gewonnen en dus was het vertrouwen groot. In de stand stond Lycurgus twee punten voor op ons. Dus werk aan de winkel!

De eerste set speelden we erg matig en verloren we terecht. Vanaf set 2 begonnen we een stuk beter te spelen wat ervoor zorgde dat we zowel set 2 als set 3 wonnen. Helaas konden we dit niveau in de vierde set niet volhouden en Lycurgus begon sterker te spelen. De vierde set ging dan ook terecht naar Lycurgus.

De 5e set werd een ware thriller. Lycurgus nam direct de leiding en deze voorsprong hielden ze lang vast. Op 14-12 kregen ze twee  matchpoints die niet verzilverd werden. Wat volgde was een super spannende slotfase met lange rally’s. We overleefden 6 (!) matchpoints en wonnen de set met 22-20. Een geweldige teamprestatie.

Door deze 2-3 overwinning zijn we een puntje ingelopen op Lycurgus maar staan we nog steeds op de derde plek. Dat is nog niet genoeg voor een plek in de finale.

Woensdag 27 maart staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. In onze eigen topsporthal ontvangen wij Zaanstad. Een wedstrijd waarin wij drie punten moeten halen maar wat zeker niet makkelijk zal worden. Komen jullie ons steunen in onze strijd naar het landskampioenschap? Het eerste fluitsignaal is om 20:00 uur.

Tot dan!

Wedstrijd:
Zaterdag 23 maart 2019 in Groningen
Abiant Lycurgus HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 25-21, 17-25, 21-25, 25-21, 20-22

Verslag: Rob Jorna
Foto aanhef: archief Robert van de Gevel

Lees hier verslag Nevobo