Fantastische prestatie in Groningen

Fantastische prestatie in Groningen

Abiant Lycurgus HS1 – Achterhoek Orion HS1: 2 – 3

Het is woensdagavond en we zijn net aangekomen in Groningen. We zijn in het grote MartiniPlaza voor de tweede keer deze finaleserie. We hebben de eerste wedstrijd hier verloren en de tweede wedstrijd hebben we, in Doetinchem, kunnen winnen door hard te vechten afwisselend met goed volleybal. De finalewedstrijd nummer 3 staat op het punt om te beginnen. 

De mooie volleybaltempel in Groningen begint langzaam vol te lopen met vooral Groningse aanhang. Toch is daar nog een pluk oranje te vinden op de tribune. Onze trouwe aanhang heeft weer een plek gevonden en zullen van zich laten horen.

De eerste set begon goed. We liepen snel uit, maar die voorsprong was snel ingehaald door Lycurgus, wat uiteindelijk resulteerde in een makkelijke set winst voor de thuisploeg. Ook de tweede set was een prooi voor de Lycurgianen.
De derde set ging met pieken en dalen, maar met hard vechten en enorm veel passie trokken we de derde set naar onze kant. De vierde set werd een ware thriller die pas eindige op 29-31 in ons voordeel.
In de laatste set konden we snel naar een voorsprong werken, die we niet meer weggaven. Op 15-11 was de wedstrijd beslist en konden we met een 2-3 overwinning van het veld stappen. Een fantastische prestatie van onze mannen!

Zondag 5 mei wordt de vierde wedstrijd gespeeld in een ‘best of five’. We verwachten opnieuw een spannende wedstrijd en kunnen alle steun gebruiken. Om 13:30 gaan we los in de Achterhoek Arena. Ben jij er bij?

 

Wedstrijd: derde finalewedstrijd Landskampioenschap
Woensdag 1 mei 2019 in MartiniPlaza in Groningen
Abiant Lycurgus HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden: 17-25, 13-25, 25-23, 31-29, 15-11

Verslag: Joris Marcelis
Foto aanhef: archief Robert van de Gevel.

Lees ook het verslag bij Nevobo

Lees ook het verslag Volleybalkrant