Skip to main content

Goed spelend Orion met speels gemak langs medekoploper Sliedrecht Sport

De volleyballers van Active Living Orion uit Doetinchem hebben zich gerevancheerd voor de 2-3 nederlaag van zondag tegen Limax. Het midweekse duel in de eredivisie tegen medekoploper Sliedrecht Sport werd gisteren met 3-0 gewonnen.

De setstanden (25-18, 25-17 en 25-16) lieten niets aan de verbeelding over, Orion was duidelijk een maat te groot voor Sliedrecht Sport. De ploeg van trainer Dirk Sparidans speelde erg stabiel en koerste in alle sets zonder spanning op de setwinst af. Sliedrecht Sport speelde bij vlagen goed, maar kon het goede spel enkel aan het begin van de sets laten zien.

,,We hebben na zondag het goede antwoord gegeven als ploeg’’, zei aanvoerder Samuli Kaislasalo van de Doetinchemse ploeg. ,,We hebben laten zien dat dit ons huis is waar je niet zomaar de punten kunt behalen.”

In vergelijking met de wedstrijd tegen Limax was de service van Orion volgens de 2,03 meter lange Finse diagonaalspeler Kaislasalo het grote verschil. ,,We zetten Sliedrecht onder druk. Daar hebben we ook over gesproken, nu was onze service een stuk stabieler.”

Door dit resultaat blijft Orion koploper. Het was alweer de vijfde zege in zes wedstrijden. Zaterdag komt de ploeg uit Doetinchem opnieuw in actie. Dan speelt Orion een uitwedstrijd in en tegen Huizen (aanvang 20.00 uur). ,,En daarna gaan we op dinsdag naar Slowakije voor onze eerste Europacupwedstrijd van dit seizoen. Dat is ook iets waar ik naar uitkijk’’, aldus de Fin.

Bron: De Gelderlander