Hard blijven werken naar koppositie

Hard blijven werken naar koppositie

SV Land Taurus HS1 – Achterhoek Orion HS1: 1 – 3

Zaterdagavond 27 oktober, 20:00, de Kruisboog, Houten. Het was tijd voor een avond Taurus. Opgepast. Taurus is typisch zo’n ploeg die wanneer ze bloed ruiken toeslaan en zo een wedstrijd compleet weten om te draaien en er zo met de overwinning er vandoor kunnen gaan.

Heeft u de kwalificatie van Max Verstappen gezien? +0.026 sec. P2. Zo veel scheelde het voor een pole position voor onze Max. Gezien de setstanden (29-31, 25-22, 18-25, 24-26) voelde het voor ons ook zo in set 1 en 4. Gelukkig was het voor ons wèl net genoeg. Het gegeven dat ik u hiermee wil geven is, dat het zo de andere kant op kon vallen. Zesentwintigduizendste van een seconde is niks. Het verschil zit hem dan ook in de details.
Het verschil is na 2 uur en 55 minuten trainen de laatste dingen goed blijven doen. Focus houden. Het geeft een ongelofelijke kick na de wedstrijd als je toch dit soort wedstrijden met volle punten huiswaarts weet te keren met de gedachte in het achterhoofd, dat als één service, één pass, één set of één aanval verkeerd was gegaan, deze wedstrijd misschien nog compleet anders was gelopen.

Het was misschien niet onze beste wedstrijd tot nu toe,  maar ik ben er van overtuigd dat we deze wedstrijd hebben laten zien dat we ondanks het spel, het toch voor elkaar wisten te krijgen om de +0.026/ 3 punten aan onze zijde te houden. P1? Nee, P2 met 11 punten uit 4 wedstrijden. Hard blijven werken om die pole position te pakken voor de play offs!

Daarnaast nodig ik u van harte uit om zondag 4 november te komen kijken in- en tegen Zaanstad.

Wedstrijd:
Zaterdag 27 oktober 2018 in Houten
SV Land Taurus HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 29-31, 25-22, 18-25, 24-26

 

 

Verslag: Jordi van Andel