Skip to main content

Active Living Orion pakt rol van underdog in aanloop naar nieuw volleybalseizoen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is enkele weken onderweg voor de volleyballers van Active Living Orion. Hoewel de Doetinchemmers de laatste twee seizoenen in de finaleserie om de landstitel stonden, wil trainer Dirk Sparidans zijn nieuwe ploeg niet te veel druk opleggen in de jacht op eremetaal.

“We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen”, aldus trainer Sparidans, die aan de vooravond staat van zijn derde seizoen als eindverantwoordelijke in Doetinchem. “Als je naar de historie kijkt van het Nederlandse volleybal zijn wij absoluut de uitdager. Dynamo Draisma (Apeldoorn, red.) en Samen Lycurgus (Groningen, red.) zijn toch doorgaans de teams die er met de prijzen vandoor gaan.” Hij merkt in ieder geval voldoende motivatie bij zijn team: “Ze zijn erg hongerig. Ze willen graag hard werken en daaraan merk ik wel dat ze er zin in hebben.”

Met onder meer twee nieuwkomers uit Scandinavië heeft Orion de selectie weer staan. Een nieuw, maar vertrouwd gezicht, is die van de 21-jarige buitenaanvaller Luuk Hoge Bavel. De Doetinchemmer was uitgevlogen naar Amerika voor een studie aan de University of Charleston. “Voor mij is het heel leuk om terug te komen op de plek waar ik begonnen ben. Deze kans om weer bij Orion te volleyballen heb ik wel met twee handen aangepakt.”

‘Kampioenschap’

De laatste twee seizoenen ging het in de finaleserie om de landstitel mis tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn. In de beker werden de Doetinchemmers in de kwartfinale uitgeschakeld. Waar trainer Sparidans nog niet over eremetaal praat, is Hoge Bavel meer uitgesproken: “Als team zijnde denk ik dat de doelstelling gewoon het kampioenschap is. Orion heeft de laatste jaren meegedaan, dus ik denk dat dit jaar weer een grote kans is om dat doel wél te verwezenlijken.”

Het seizoen begint voor Orion op vrijdagavond 20 oktober met een thuiswedstrijd tegen Scherp in Packaging ZVH in de eigen Topsporthal.