Heren 1 drukt door bij Lycurgus

Heren 1 drukt door bij Lycurgus

Seesing Personeel | Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1: 3 – 1

 

Op zaterdagavond 24 maart stond daar dan eindelijk de return tegen Abiant Lycurgus op het programma. Het zijn ondertussen bekende gezichten geworden, aangezien dit al de achtste ontmoeting is tussen beide partijen.

 

In de eerste set kwamen we goed uit de startblokken. Met een goede serviceserie van Stijn Held wisten we al gelijk in het begin van de set een gat te slaan van drie punten.  Alles verliep prima, de spelverdeler kon zijn aanvallers goed vinden en blokkerend was het ook dik in orde. Vanaf de achterlijn konden we goed druk zetten op de passlijn van Lycurgus. Dit resulteerde in een 25-18 winst in de eerste set.

Ook de tweede set beginnen we zonder problemen. Maar later in deze set, door wat slordigheden aan onze kant, wist Lycurgus een gat te slaan van vijf punten. We waren ons bewust van het feit dat dit kon gebeuren en bleven dan ook bij ons plan. Door hard te werken kwamen we nog dichtbij, maar helaas bleek het gat te groot en ging de tweede set naar Lycurgus met 22-25.

Een driemansblok pareert de aanvaller van Lycurgus.

In de derde set ging het gelijk op en ik denk dat de gemiddelde volleyballiefhebber heeft genoten van de lange rally’s. In de tweede set daalde onze druk vanaf de achterlijn en hadden we tijdens de time-out er extra op gehamerd dat deze druk weer omhoog moest. Dit werd dan ook goed uitgevoerd in derde set.  Spannend werd het zeker, want de set ging met 26-24 naar ons.

We hadden vaker vóórgestaan in sets tegen Lycurgus, maar niet kunnen doordrukken.  Het was dus tijd om daar verandering in te brengen. We bleven agressief in ons spel en namen risico in de aanval. Mede door een goede blokkering zorgden we ervoor dat Lycurgus er niet langs kwam. Met een stand van 23-18 leek de winst binnen, maar we hadden nog enkele ballen nodig om die twee punten binnen te slaan: 25-22.

De bekendste supporter van Lycurgus laat van zich horen.

Een strakke en spannende overwinning op Lycurgus geeft ons een goed vooruitzicht in de kampioenspoule. Woensdag 28 maart spelen we weer thuis, tegen Dynamo. Ben jij er dan ook weer bij?

Tot dan!

Wedstrijd: Kampioenspoule
Zaterdag 24 maart 2018 in Home of Orion
Seesing Personeel | Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-18, 22-25, 26-24, 25-22
Verslag: Maikel van Zeist

Foto’s: Robert van de Gevel

Lees hier ook het verslag in de Volleybalkrant.

Maikel van Zeist en Tom Buijs blokkeren Frits van Gestel.

Twan Wiltenburg (9) en Joris Marcelis (5) in actie aan het net.