Wedstrijd van de lamme en de blinde

Wedstrijd van de lamme en de blinde

Seesing Personeel | Orion HS1 – Coniche Topvolleybal Zwolle HS1: 3 – 0

 

De griepgolf heeft afgelopen week ook in Doetinchem huisgehouden, wat resulteerde in een verrassende line-up voor de wedstrijd tegen Coniche Topvolleybal Zwolle. ‘Good Old’ Peter te Molder was bereid gevonden om ons uit de brand te helpen en deed dat met verve.

 

Ondanks dat Peter hij normaal in Heren 2 de ballen aan de buitenkant scoort, was hij tijdens deze wedstrijd de leider in het achterveld. Omdat Rob Jorna met griep op bed lag, trok Peter het witte liberoshirt aan en speelde een prima partij. Zo goed zelfs dat de coach van de tegenstander zijn spel beloonde door hem man-of-the-match te maken.
Over de wedstrijd is minder spannends te vertellen. We speelden een degelijke wedstrijd waarin we met name vanaf de servicelijn veel problemen bij de Blauwvingers neerlegden. Weinig fouten en veel druk resulteert bijna altijd in problemen bij de passlijn van een tegenstander en dat was zaterdag niet anders. Slechts vijf foutservices tegenover negen directe punten is een prima moyenne.

Set drie was vooral spraakmakend, omdat de wedstrijdleiding er op het eind een potje van maakte. Ik zal het simpel proberen uit te leggen: Een speler van Zwolle serveerde twee rotaties op een rij, naar eigen zeggen omdat hij ‘zo graag wilde serveren’. De tweede keer deed hij dit echter in de beurt van iemand anders. Wat volgde was een gênante lange discussie tussen het arbitrale trio, omdat niemand blijkbaar doorhad wat er nou precies aan de hand was.
Gevolg: Zwolle kreeg een minpunt (heeft u dat ooit wel is gezien in het volleybal? Een minpunt voor een ploeg?) en we speelden vrolijk verder nadat het publiek tien minuten naar een suffe discussie had zitten kijken. Niet echt reclame voor het volleybal dus . . .

In de laatste set een vervelend moment voor onze jonge reus in het midden Twan Wiltenburg. Hij werd het veld uitgehaald omdat er vervelend familienieuws was. Namens het hele team wensen we Twan en de familie Wiltenburg veel sterkte.

Het is weer tijd voor een feestje. Foto: Robert van de Gevel.

We gaan stap voor stap richting de eindfase van het gevecht om het landskampioenschap, blijf ons aanmoedigen want we hebben het nodig!

Tot ziens in Doetinchem.
Wedstrijd: Kampioenspoule
Zaterdag 24 februari 2018 in Home of Orion
Seesing Personeel | Orion HS1 – Coniche Topvolleybal Zwolle HS1
Uitslag: 3 – 0
Setstanden: 25-19, 25-19, 25-21

Verslag: Pim Kamps
Foto’s: Robert van de Gevel