In polonaise naar de overwinning

In polonaise naar de overwinning

Achterhoek Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1: 3 – 1

Pech komt in drieën en dat hebben wij deze week ondervonden. Joris lag de hele week op bed met fikse spit, Yordan had een ontsteking aan zijn kies en mocht niet in actie komen en tot slot heeft Sam nog een geblesseerde schouder.

Omdat de passlijn vorige week tegen Dynamo goed spel had laten zien, koos Martijn ervoor om die in takt te houden, dus Rob, Peter en Shalev stonden in de basis. Om de diagonaalpositie in te vullen waren er meerdere plannen, waarvan Nikita als diagonaal plan A was. De middenas bestond uit Twan en Wessel en Pim verdeelde het spel.

In de eerste set konden we prima meekomen met Lycurgus, maar kregen door één vervelende serviceserie van Auke van de Kamp toch de deksel op de neus.

Vanaf set twee veranderde er iets in de groep. We hebben alle schroom van ons afgegooid en wat volgde was een mooie strijd. De service bleek een enorm wapen waar de spelers van Lycurgus maar moeilijk een antwoord op hadden.
Onze eigen pass was stabiel waardoor de aanvallers vaak naar hartelust konden uithalen. De hoofdrol was voor Nikita die als een gelouterde diagonaal het team uit Groningen alle hoeken van het veld heeft laten zien! Erg knap als je bedenkt dat hij eigenlijk spelverdeler is, maar daar hebben we bij Orion een handje van 😉

Drie hele belangrijke punten in de strijd om de eerste twee plekken zijn binnen en daar was iedereen ongelofelijk blij mee.

Woensdag 6 maart spelen we alweer, ditmaal tegen Zaanstad (uit) en zaterdag 9 maart komt de huidige nummer een, Sliedrecht naar Doetinchem!

Wedstrijd:
Zaterdag 2 maart 2019 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Achterhoek Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 21-25, 25-20, 25-18, 25-22

Verslag: Pim Kamps
Foto aanhef: Hans van Dijk.

 


Shalev Saada ramt door het Lycurgusblok. Foto Hans van Dijk.


Coach Martijn van Goeverden ziet het wel zitten met zijn mannen. Foto Hans van Dijk.


Dennis Borst (Lycurgus) is opgestegen voor het net. Foto Hans van Dijk.

Meer foto’s van deze wedstrijd