Dynamo Apeldoorn wint voor derde keer van Orion en prolongeert landstitel

Dynamo Apeldoorn wint voor derde keer van Orion en prolongeert landstitel

Dynamo is landskampioen volleybal. De derde wedstrijd tegen Orion in een best of five-serie werd zondagmiddag door Dynamo met 1-3 gewonnen (21-25, 26-24, 15-25 en 16-25), waardoor de Apeldoornse ploeg de finaleserie met 3-0 afsloot.

De eerste set was Dynamo de betere ploeg, het maakte minder fouten, had meer servicedruk en speelde stabieler dan de Doetinchemmers. Hoe anders was dat in de tweede spelreeks. Lange tijd stonden de Doetinchemmers op voorsprong, maar naarmate de big points naderden, sloop Dynamo naderbij. In een spannende slotfase trok Active Living Orion aan het langste eind.

Voor Orion, dat de eerste twee finaleduels met 3-0 had verloren, betekende het de eerste setwinst deze finaleserie. Wie denkt dat dit inspirerend werkte, kwam bedrogen uit. Orion was in set drie helemaal in de war, stapelde fout op fout en kwam niet meer in het stuk voor.

In set vier volgde een pikstart van Dynamo, de Doetinchemmers kwamen daarna niet meer in het stuk voor en moesten de landstitel wederom aan de Apeldoorners laten.

Bron: De Gelderlander