Leuke rally’s en mooie punten

Leuke rally’s en mooie punten

Achterhoek Orion Heren 1 – VoCASA: 3 – 1

Zaterdag 13 oktober mochten we onze eerste thuiswedstrijd spelen van het seizoen 2018-2019. Een grotendeels nieuw team dat de eerst test al had doorstaan door bij Dynamo met 2-3 te winnen.

We mochten tegen VoCASA uit Nijmegen knallen, met daarin wat oude bekenden. Zoals Ryan Anselma, Colin Zuidgeest en Tom Kottink, die alle drie een verleden hebben bij onze club.

Achterhoek Orion begon goed aan de wedstrijd en kon de eerste set naar zich toe trekken. De tweede set werd ook binnengesleept met daarin momenten van goed volleybal, maar zeker ook momenten van minder volleybal.
De derde set pakten de Nijmegenaren met overtuiging, maar daarna konden we met overmacht de vierde set en daarmee ook de wedstrijd naar ons toe trekken. Het publiek werd zo nu en dan getrakteerd op leuke rally’s en mooie punten van beide kanten.
Met een goed spelende Bas van Bemmelen aan de kant van VoCASA en een uiterst effectieve Wessel Anker aan de kant van de Achterhoekers was het nog een aantrekkelijke wedstrijd.

Eén fan kon de wedstrijd vanaf de voorste rij bewonderen: Maren Colenbrander. Dit weekeinde werd ze 10 jaar en mocht ze ook nog eens als Mini van de Week bij Heren 1 op de bank zitten. Mede dankzij haar aanmoedigen werd het een mooi weekend.

De oorspronkelijk voor woensdag 17 oktober geplande wedstrijd tegen Lycurgus gaat niet door wegens Europese verplichtingen van de Groningers. Op zaterdag 20 oktober spelen we om 20:30 tegen Advisie/SSS in de Achterhoek Arena te Doetinchem. Graag zie ik jullie allemaal op de 20ste!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 13 oktober 2018 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Achterhoek Orion HS1 – VoCASA HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-20, 25-17, 23-25, 25-12

 

 

 

 

Verslag: Joris Marcelis

Foto’s: Robert van de Gevel
Foto aanhef: Pim Kamps passeert scherp het VoCASA-blok.

Twan Wiltenburg passeert het blok op mid.

Een feestje op de reservebank.

Ryan Anselma (VoCASA) zet in op zijn specialiteit: door het midden.