Martijn had even geen stem meer

Martijn had even geen stem meer

Coniche Topvolleybal Zwolle HS1 – Achterhoek Orion HS1: 0 – 3

Op een zaterdagavond om 17 uur speelden we de wedstrijd tegen Coniche Topvolleybal Zwolle in de o zo mooie topsporthal in Zwolle. Voor ons was na het verlies vorige week (1-3 tegen Talent Team) een nieuwe kans om te laten zien wat we kunnen en nu wel met de drie punten door te gaan naar de volgende wedstrijd. 

Voor ons als spelers was het een wedstrijd ‘in stilte’. De staf was officieel één man sterk (gelukkig waren Chris en Jos er om te helpen), maar onze Martijn had geen stem meer. Het was dus ook tijdens de wedstrijd soms angstig stil langs de kant. Joris had, mede door nog geblesseerd te zijn, ook de taak om vanaf de zijkant mee te coachen.

De eerste set begonnen we met Yordan als setter, Ivar vervulde de diagonaalpositie en Pim en Peter als passer lopers. Steve en Twan stonden op het midden en Jordi kwam er voor ons in het achterveld in. Na het feestelijke Zwolse lied – geef het een naam – ging het spel los. De eerste set oogde het bij Orion nog slodderig en kwam Zwolle goed op dreef. Halverwege de set wisselden deze rollen en hierdoor wonnen we de eerste set.

De tweede set begonnen we met de zelfde jongens, alleen kwamen Nikita, Wessel en Sam er de gedurende set in. Als team wisten we steeds een voorsprong van 4 of 5 punten te houden. Alleen gaven we deze ook steeds weg. Zonder erg in problemen te komen, werd deze set ook door ons gewonnen.

De derde set begonnen we in dezelfde samenstelling als in de eerste set. Deze set ging, ook voor mij om te vertellen, aardig snel. In no time stond het 5-17. Daarmee hadden we dus een ruime voorsprong. Deze set waren alle wissels er in gekomen. Nikita, Rob en Sam pakten hun rol goed op.
In een laatste poging kwam Zwolle nog wat dichterbij: 15-22. Maar dit was niet genoeg om ons van de kaart te vegen. Ook deze set wonnen we, waardoor we zonder setverlies en puntverlies terug konden naar Doetinchem.

Aan het einde van de wedstrijd werd de ‘Speler van de Wedstrijd’ gekozen. Aan de kant van Doetinchem was dat Twan Wiltenburg. Bij Zwolle was dat de 15-jarige libero die er in kwam en daarbij het spel goed oppakte.

Wedstrijd:
Zaterdag 17 november 2018 in Zwolle
Coniche Topvolleybal Zwolle HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 0 – 3
Setstanden: 21-25, 20-25, 16-25
Verslag: Twan Wiltenburg

 

 

 

 

Foto aanhef: archief Hans van Dijk.