Naast nieuwe libero, keert ook oude bekende terug bij Orion

Naast nieuwe libero, keert ook oude bekende terug bij Orion

Joost Joosten is aangetrokken als nieuwe assistent coach. Doordat ook assistent trainer Tom Buijs niet verlengde, waren er twee vacatures in de technische staf. Na de aanstelling van Dirk Sparidans, kunnen we nu de terugkeer van een oude bekende bekend maken. Samen met Dirk Sparidans en Eric Maan vormt Joosten de trainersstaf van Active Living Orion. Joosten speelde twee seizoenen als spelverdeler voor D.O.C. Stap / Orion in de seizoenen 2009/2010 en 2010/2011. Zijn trainerscarrière begon als assistent-trainer bij Draisma Dynamo en afgelopen seizoen was hij verantwoordelijk voor het eerste damesteam van Somas Activia. . Joosten combineert het trainersschap met een baan als clubmanager bij Sanasport Health Club in Nijmegen.

Mats Bleeker is aangetrokken als nieuwe libero. De libero van Taurus versterkt komend seizoen de selectie van Active Living Orion. Met de komst van de 22-jarige Bleeker komt er komend seizoen een mooie concurrentiestrijd op de positie van libero. Samen met Jorna zal Bleeker de pass- en verdediging versterken. Mats Bleeker heeft lange tijd voor de Eredivisieploeg van Taurus gespeeld en trainde in het verleden al mee met de selectie uit Doetinchem. “Wij zijn blij dat Mats de stap naar de top van de Eredivisie zet bij Active Living Orion. Hij hebben hem al jaren op het oog, we denken dat hij nog beter kan worden en is zelf toe aan een stap omhoog” aldus technisch manager Pim Kamps. Bleeker combineert volleybal in Doetinchem met een Masteropleiding in Utrecht.

De toevoeging van nieuwe spelers, de verlengingen en het vertrek van spelers maakt dat de teller nu op 11 spelers staat. Er komt nog een passer-loper bij en een middenman, daarvoor lopen gesprekken en verwacht Pim Kamps op korte termijn bekend te maken welke spelers de selectie compleet maken. “Ik ben zeer tevreden over de samenstelling van het team voor komend seizoen. Het komend seizoen zal de samenwerking met het technische kader van de vereniging Rabobank Orion verder vorm krijgen. Dat resulteert in talentvolle jongens uit de club die trainingsuren bij Active Living Orion gaan maken. Het is uniek hoeveel potentie er binnen Orion aanwezig is en daar hopen wij de komende jaren de vruchten van te plukken. Landelijk droogt al jaren de aanwas bij de jongens op, maar juist in Doetinchem is er sprake van ongekend veel talent. Met het tweede herenteam in de Topdivisie en het derde team dat Tweede Divisie speelt is Orion dé plek voor talentvolle jeugd om zich te ontwikkelen. Afgelopen seizoen toonde de samenwerking zich al duidelijk door verschillende spelers die hun debuut in de Eredivisie hebben gemaakt”.