Nieuwe spelverdelers bij Active Living Orion

Nieuwe spelverdelers bij Active Living Orion

Active Living Orion heeft tijdelijk 2 nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. Kees Merkx en Nicholas Butler vervangen tijdelijk de geblesseerd Mikkel Hoff. De Deense spelverdeler heeft de laatste thuiswedstrijd een enkelblessure oplopen. Deze blessure houdt Mikkel minimaal 6 weken aan de kant. Om internationaal en nationaal naast aanvoerder Stijn Held te beschikken over een tweede spelverdeler, komen Kees en Nicholas het team tijdelijk versterken.

Kees Merkx
De 18-jarige Doetichemmer Kees Merkx zal de komende Europacupwedstrijden beschikbaar zijn. Merkx is speler van het Talentteam Papendal (jong oranje) en is voor deze Europese gelegenheid vrij gegeven door de NEVOBO om voor Active Living Orion te spelen. Mooi dat Kees op deze manier ook internationaal ervaring op kan doen dit seizoen!

Nicholas Butler
Daarnaast heeft het management de 24-jarige Nicholas Butler gecontracteerd. De 1.98 lange, in Perth (AUS) geboren, speler zal zich per direct volledig bij het team voegen en in de Nederlandse eredivisie inzetbaar zijn. De Australische volleyballer komt invliegen vanuit IBB Polonia London. Bij de oplettende lezer gaat nu een lampje branden. IBB Polonia was in de vorige ronde van de CEV cup de tegenstander van Active Living Orion. Omdat Nicholas reeds Europese wedstrijdengespeeld heeft bij IBB Polonia London, is hij voor de CEV cup wedstrijden niet inzetbaar.