Nieuwe trainer voor Active Living Orion

Nieuwe trainer voor Active Living Orion

Vanwege een verhuizing naar het Noorden van het land, heeft Joris Marcelis ervoor gekozen zijn contract bij de heren van Active Living Orion niet te verlengen. Zijn opvolger voor volgend seizoen wordt Dirk Sparidans. Evenals Marcelis een jonge trainer met een behoorlijke staat van dienst als het gaat om volleyballen op het hoogste niveau. Zo speelde Sparidans 6 seizoenen in het buitenland, is 114-voudig international en was hij de libero van Oranje tijdens het Wereldkampioenschap in 2018. In 2019 stopte hij met topvolleybal om zich te richten op zijn maatschappelijke ontwikkeling en hij trainde daarnaast de dames van Volley Tilburg, die uitkomen in de Topdivisie.
Ook deed de 31-jarige Sparidans ervaring op door als assistent bondscoach te fungeren bij het nationale damesteam van Zwitserland. Sparidans, die goed in het gewenste profiel past, gaat fulltime aan de slag bij Active Living Orion. Op weg naar verdere professionalisering is dit een stap waar beide partijen zeer content mee zijn. Er ontstaan optimale mogelijkheden op het gebied van het ontwikkelen van (regionale) talenten, het spelen voor de hoofdprijzen en het verbinden van sport met business. Met de overige technische stafleden wordt in de komende weken gesproken over contractverlenging.

Active Living Orion dient zich in de komende weken in de verkorte competitie te scharen bij de bovenste 4 ploegen. Zij zullen in een kampioenspoule gaan uitmaken, welke twee ploegen eind april in een play-off serie gaan strijden voor de landstitel. Om als regerend landskampioen, de titel te prolongeren, wordt dus voorlopig de laatste uitdaging voor Joris Marcelis met zijn mannen van Active Living Orion.

Foto: fotohoogendoorn.nl