‘Nog niets is beslist’

‘Nog niets is beslist’

Abiant Lycurgus HS1 – Seesing Personeel | Orion HS1: 3 – 1

Voor de derde keer op een rij staan Seesing Personeel | Orion en Abiant Lycurgus tegenover elkaar in de finale om de landstitel bij de mannen. Waar alle statistieken voor Lycurgus lijken te spreken, twee eerdere landstitels en de uitslagen in de competitie, moet gezegd worden dat we met Orion dichterbij kruipen en drie keer is scheepsrecht, toch?

Het eerste duel vond plaats in een matig gevuld Alpha-college in Groningen. In de basis stonden Stijn Held, Joris Marcelis, Twan Wiltenburg, Dik Heusinkveld, Tom Buijs, Pim Kamps en Rob Jorna. We pakten gelijk een voorsprong bij 2-6.
Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. We lieten Lycurgus langszij komen en met een slap einde van onze kant gaven we Lycurgus de eerste set met 25-21.

De tweede set gingen we niet minder spelen en profiteerden van wat fouten aan de kant van Lycurgus. Halverwege de set was het gat geslagen en met een dikke 16-25 stond de 1-1 op het scorebord.

De derde set liet Lycurgus zien geen genoegen te nemen met gelijkspel en schoot uit de startblokken met een 4-0 voorsprong. Dit verschil bleef staan en dus waren de rollen omgedraaid ten opzichte van de tweede  set. Lycurgus noteerde met 25-20 de 2-1 op het scorebord.

Servicedruk, dat was het codewoord van de vierde set. Wederom was het Lycurgus dat uit de startblokken schoot en het leek met 7-3 een ‘makkelijke’ 3-1 overwinning te worden. Bij 13-13 hadden we met een goede servicedruk het verschil weer weggewerkt. We maakten de nodige (of onnodige?) fouten, maar konden ook de benodigde servicedruk creëren.
Boven de 20 kregen we nog setpoint, maar konden die niet benutten. Het was vervolgens Lycurgus dat op matchpoint kwam en de kans wel benutte. Met 27-25 trok Lycurgus de eerste overwinning naar zich toe.

Nog niets is beslist en het doel blijft hetzelfde: drie wedstrijden winnen!

 

Wedstrijd: Finalewedstrijden play-offs
Zondag 15 april 2018 in Groningen
Abiant Lycurgus HS1 – Seesing Personeel | Orion HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden:  25-21, 16-25, 25-20, 27-25

Verslag: Erik van der Schaaf
Foto aanhef: Archief Hans van Dijk

Lees hier de Volleybalkrant

 

Lees hier verslag Nevobo