Orion faalt in Sliedrecht; finaleplek gaat naar Lycurgus

Orion faalt in Sliedrecht; finaleplek gaat naar Lycurgus

De volleyballers van Active Living Orion hebben zich niet geplaatst voor de finalestrijd om het landskampioenschap. In Sliedrecht verloren de Doetinchemmers haar laatste duel in de kampioenspoule met 3-2 (26-24, 20-25, 25-14, 22-25 en 15-10) van Sliedrecht Sport. Voor een finaleplaats was een Doetinchemse zege van 3-0 of 3-1 vereist.

Na verlies van de eerste set, na een zeer sterk begin van de regerend landskampioen Orion, herpakte de Doetinchemse ploeg van trainer Joris Marcelis zich knap in reeks twee.

Het verzwakte Sliedrecht, dat drie spelers miste, bracht veel enthousiasme, maar moest in set twee buigen voor het ervaren Doetinchemse team. In set drie begon Orion desastreus, bij 5-1 nam Marcelis zijn eerste time-out. Het hielp amper, even later was het 12-4. Via 21-14 liep de thuisclub uit naar de zege in de derde set, waardoor de finale voor Orion onbereikbaar werd. De vierde set en vijfde set waren een formaliteit.

In de finalereeks, die 10 april van start gaat, is Lycurgus de opponent van Dynamo. Orion speelt  vrijdag de kwartfinale van de strijd om de nationale beker. SSS is dan in Barneveld de tegenstander. De halve finale staat zaterdag geprogrammeerd, de bekerfinale is paasmaandag.

@De Gelderlander