Skip to main content

Orion geeft flitsende competitiestart een vervolg tegen Vocasa

De volleyballers van Active Living Orion kennen een uitstekende seizoensstart. Ook in de derde speelronde van de eredivisie wonnen de Doetinchemmers eenvoudig: 3-0 winst op Vocasa uit Nijmegen.

Omdat Orion ook de eerste twee duels met 3-0 won, voert de ploeg van trainer Dirk Sparidans de ranglijst in de eredivisie ongeslagen aan. De Doetinchemse formatie verloor nog geen set. Tegen Vocasa waren de setstanden in de Doetinchemse Topsporthal 25-15, 25-20 en 25-18.,,Maar dat zijn slechts cijfers’’, stelde de Finse aanvoerder Samuli Kaislasalo van Orion nuchter vast. ,,We moeten echt nog beter leren om elkaar te begrijpen in het veld. Daarnaast zijn er in elke volleybalwedstrijd zaken die we beter kunnen doen.”

De tweede set hielden de Nijmegenaren de Doetinchemmers nog tot 20-20 bij. ,,Maar toen stonden we op en maakten we vijf punten op rij’’, merkte Kaislasalo tevreden op.

Talentteam

Bij Orion kregen zaterdagavond bijna alle spelers speelminuten. Spelverdeler Stijn Held speelde de hele wedstrijd. Zijn Belgische teamgenoot Liam McCluskey was de enige Orion-speler die deze wedstrijd aan de kant bleef.De komende midweekse wedstrijd tegen Talentteam moet Orion niet onderschatten, stelt Kaislasalo. ,,Talentteam mag dan onderaan staan, die jongens spelen de competitie met een heel ander doel. Ze spelen niet mee om het kampioenschap, maar puur om zich te verbeteren. Ze hebben de ambitie om prof te worden. Ook zo’n tegenstander moeten we serieus tegemoet treden.”

Bron: De Gelderlander