Skip to main content

Orion heeft geen kind aan Talentteam en wint ook vierde competitiewedstrijd

De volleyballers van Active Living Orion uit Doetinchem hebben gisterenavond ook de vierde competitiewedstrijd gewonnen. In Ede werd Talentteam Papendal met 0-3 weggeveegd (15-25, 17-25 en 17-25).

Het was geen moment spannend in Ede, en dat was vooraf ook niet de verwachting. ,,Het ging inderdaad heel makkelijk”, stelde aanvoerder Samuli Kaislasalo van Orion. ,,Talentteam kon ons tot de tien punten bijbenen, daarna liepen we weg. De cijfers liegen niet.”Kaislasalo kwam zelf niet in actie. 

Zijn positie als diagonaalspeler werd ingenomen door ploeggenoot Jannes van der Ham. ,,Hij deed dat goed. Nee, ik ben niet geblesseerd, iedereen krijgt zijn speeltijd.”

Orion, dat door de zege koploper blijft, vervolgt de competitie zondagmiddag in de eigen Topsporthal. Dan komt mede-koploper Limax naar Doetinchem, de aanvang is om 14.30 uur.

Challenge Cup

Naast de competitie loopt Orion ook vast warm voor de Europese wedstrijden die er dit seizoen aan zitten te komen. De Doetinchemse ploeg van trainer Dirk Sparidans speelt op 22 november de uitwedstrijd in Slowakije tegen Rieker UJS Komarno. Een week later, op 29 november, is de Doetinchemse topsporthal het decor van de return (aanvang 20.00 uur). 

Mochten de Doetinchemmers deze horde tot bij de laatste 32 van de Challenge Cup slechten, dan wacht in de volgende ronde de winnaar van het tweeluik tussen Spartak Subotica uit Servië en het Portugese Fonte Bastardo Azores.

Bron: Remko Alberink, De Gelderlander