Orion Heren 1 op naar de finale

Orion Heren 1 op naar de finale

Seesing Personeel | Orion HS1 – Draisma Dynamo HS1: 3 – 1

 

Woensdagavond 28 maart stonden we tegenover Dynamo uit Apeldoorn om een plek in de finale te kunnen verzilveren. Een wedstrijd met als inzet een plek voor de finalereeks. Theoretisch gezien kan Dynamo nog een plek in de finale afdwingen door alles te winnen met 3-1.

 

Daarnaast zijn ze afhankelijk van wat Lycurgus en wij doen in de overige wedstrijden. Daartegenover staat dat we, wanneer we twee sets pakken, een finaleticket hebben afgedwongen.
In de eerste set was het al snel duidelijk dat we niets cadeau zouden krijgen van Dynamo. Dynamo kwam vliegend uit de startblokken en in combinatie met een lage servedruk van onze zijde kwamen we al snel op een flinke achterstand. Halverwege de set hadden we meer grip op de sterke serves maar konden niet meer langszij komen: 20-25.

Tijdens de setwissel was duidelijk dat we wat moesten veranderen in ons eigen spel. De servedruk moest omhoog om de harde aanvallen beter af te kunnen stoppen met een beter gevormd blok. Dit lukte waardoor we beter konden verdedigen. Dynamo maakte het ons erg lastig door geen enkel punt cadeau te geven. Verdedigend waren ze gedurende de hele wedstrijd erg goed waardoor we moesten accepteren dat we meerdere pogingen nodig hadden om een bal te kunnen scoren: 25-22.

In de derde set leek het alsof Dynamo de handdoek in de ring had gegooid. De serve aan onze zijde begon steeds meer druk te leveren op de passing van de tegenpartij waardoor ze moeilijk tot aanvallen konden komen: 25-13.

Doordat we maar twee sets nodig hadden om een finaleticket te verzilveren, leek het geloof in een stunt te zijn verdwenen bij Dynamo. Ze stonden bijna de hele set op voorsprong, maar wie niet naar de stand keek maar naar de gezichten in het veld kon zien dat het geen vertrouwen meer uitstraalde. Eenmaal boven de 20 ging het lang gelijk op. Uiteindelijk wisten we alsnog de klus te klaren en wonnen we de wedstrijd in vier sets: 27-25.
Wedstrijd: Kampioenspoule
Woensdag 28 maart 2018 in Home of Orion
Seesing Personeel | Orion HS1 – Draisma Dynamo HS1
Uitslag 3 – 1
Setstanden: 20-25, 25-22, 25-13, 27-25
Verslag: Dik Heusinkveld
Foto’s: Robert van de Gevel

Maikel van Zeist heeft zojuist een succesvolle blok afgerond.

Erik van der Schaaf slaat zich door het Dynamo-blok.

Coaches Bas Hellinga en Justin Sombroek praten in op hun Dynamoploeg.

Orion pareert gedrieën een aanval van Nico Manenschijn.

Maikel van Zeist en Joris Marcelis worden gepasseerd door Dynamo.