Orion Heren 1 snel klaar in Zwolle

Orion Heren 1 snel klaar in Zwolle

Corniche Topvolleybal Zwolle HS1 – Seesing Personeel | Orion HS1: 0 – 3

 

In aanloop naar de wedstrijden tegen Lycurgus en Dynamo hadden we  zaterdag 17 maart eerst Corniche Topvolleybal Zwolle tegenover ons. Met de gedachte bij Lycurgus, waartegen we alleen kans maken als alles klopt, startten we zeer fanatiek en scherp aan de wedstrijd in de mooiste volleybalzaal van Nederland.

In rap tempo hadden we al een flinke voorsprong. Bij ons serveerde iedereen volgens het strategisch plan en met veel risico. Dat pakte goed uit. En als de passlijn van Zwolle de controle vond, had de aanval vervolgens veel moeite om langs ons blok te komen. Na zo’n 10 punten gespeeld te hebben, bleek dat Zwolle, precies zoals in de eerdere ontmoeting tegen ons, wederom in een foute opstelling speelde. Gelukkig had de scheidsrechter nu minder lang nodig om tot de oplossing te komen. Wat ook tijd scheelde is dat ze bij Zwolle bij de stand van 2-10 al zoiets hadden van ‘laat ook maar’. Die set raasden wij door en al gauw was het 11-25.

Set 2 gaf precies hetzelfde beeld. Wij stonden op scherp en Zwolle was niet bij machte daar iets tegenin te brengen. Veelvuldig scoorden wij, waarbij veel ballen over onze midaanvallers werden uitgespeeld. Al snel was de set weer over: 13-25.

In de 3e set kregen Maikel en Freek speeltijd bij ons en ook Erik mocht een aantal scores maken op de positie van Joris. Bij ons bleven de scores doorlopen en bij Zwolle zakten ze door het al zo lage niveau nog verder weg.Niet geholpen door enkele beslissingen van de arbitrage, verloren zij elke hoop. Bleke koppies en totale stilte aan de overkant. Gelukkig voor hen duurde dat niet lang, want met 5-25 was de laatste set snel besloten. Kunnen wij mooi door met de focus op Lycurgus en Dynamo.

Wedstrijd: Kampioenspoule
Zaterdag 17 maart 2018 in Zwolle
Corniche Topvolleybal Zwolle HS1 – Seesing Personeel | Orion HS1
Uitslag: 0 – 3
Setstanden: 11-25, 13-25, 5-25
Verslag: Tom Buijs