Orion laat Groningen beven

Orion laat Groningen beven

Abiant Lycurgus HS1 – Seesing Personeel | Orion HS1:  2 – 3

Waar drieduizend Lycurgus-supporters in een volgepakt Martiniplaza in Groningen verwacht hadden zondag 29 april  het kampioensfeest te vieren, wist Orion een spannende vijfsetter te winnen en dit feest ruw te verstoren. De beker en bloemenstukken stonden al klaar . . .

Wij begonnen de wedstrijd met Stijn Held, Joris Marcelis, Tom Buijs, Pim Kamps, Twan Wiltenburg, Dik Heusinkveld en Rob Jorna. De eerste set werd al snel duidelijk dat Lycugus erop gebrand was ook de derde  wedstrijd binnen te slepen. Deze set ging vrij gemakkelijk naar Lycurgus met 25-19.

Dit leek in de tweede set niet anders te gaan. Lycurgus kwam al snel op voorsprong, maar wist die voorsprong van vijf  punten (15-10) ditmaal niet vast te houden. We kwamen rond de 20 op een kleine voorsprong en wisten deze tweede, belangrijke set binnen te slepen.

Erik van der Schaaf in actie.

De derde set liet hetzelfde beeld als de eerste zien. Lycurgus kwam al snel op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen (25-15). Vervolgens moesten wij bij een 2-1 achterstand ons terug knokken om deze wedstrijd nog winnend af te sluiten. Wij pakten het initiatief en direct in de vierde set wisten wij op een voorsprong te komen (4-8). Dit verschil hield stand de rest van de set, die we uiteindelijk wonnen met 21-25.

Een beslissende vijfde set moest het winnende team gaan aanwijzen. Wij wisten hetzelfde spel neer te zetten als in de vierde set en pakten  met een goede serviceserie van Twan Wiltenburg een ruime voorsprong, die we niet meer weg konden geven (2-9). De set en daarmee de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen.

Erik van der Schaaf (6), Twan Wiltenburg (9) en Joris Marcelis (5) vieren een punt.

In deze wedstijd waren alle facetten aanwezig, goeie momenten, slechte momenten, vechtlust en geduld. Dit zullen wij zaterdag 5 mei weer nodig hebben met heel veel sfeer in de hal. Een 2-1 stand in de best of 5 serie voor het landskampioen, alle kansen liggen open. Zaterdag 5 mei de vierde wedstrijd in Doetinchem, aanvang 15.30 uur in ‘Home of Orion’. Wij hopen jullie hier allemaal te zien!

 

Wedstrijd: derde finalewedstrijd play-offs
Zondag 29 april 2018 in Groningen
Abiant Lycurgus HS1 – Seesing Personeel | Orion HS1
Uitslag: 2 – 3
Setstanden:  25-19, 21-25, 25-20, 21-25, 6-15

Verslag: Freek de Weijer
Foto’s: Pim Waslander

Coach Redbad Strikwerda ziet het wel zitten.

 

Nevobo: Orion houdt titeldroom in leven

Volleybalkrant: Orion verstoort feestje Lycurgus