Orion pakt de winst in Ede

Orion pakt de winst in Ede

TT Papendal Arnhem HS1 – Achterhoek Orion HS1: 1 – 3

Wij van Achterhoek Orion Heren 1 hebben weer een wedstrijd gespeeld en na vorige week was het Talent Team Papendal nu onze tegenstander in Ede. Met onze lichtelijk gewijzigde selectie (Pim Kamps als setter en Rob Jorna als libero) begonnen we ook met Joris Marcelis als diagonaal en Peter Ogink en Sam Shenton als passer lopers en Wessel Anker en de jarige Twan Wiltenburg als middens.

De eerste set ging gelijk op tot Martijn Brilhuis  bij een stand van 13-14 aan serve kwam en ongeveer de set uitserveerde. Na zes keer serveren liep het Talent Team zo ver uit, dat wij dit niet meer te boven kwamen en de set verloren.

De tweede set begonnen het Talent Team en Orion met dezelfde opstelling. We kwamen onder andere door goede servedruk goed uit de startblokken. De set ging overtuigend naar de jongens van Orion.

Voor de samenvatting van de derde set: lees hierboven. Maaaaar, bij een voorsprong van drie punten aan het einde van de set kwamen de jongens van het Talent Team terug tot 26-26. Uiteindelijk werd het 27-29 voor Orion. Het was een rumoerige set, omdat elk punt dat werd gemaakt door Orion er commentaar kwam van het Talent Team. Dit gedoe koste een gele kaart voor de coach van Talent Team, maar ook voor Pim Kamps.

De vierde set gaven we het niet meer weg en met 25 punten, waar het alleen boven de 20 spannend werd, maakten we de wedstrijd af en wonnen we nu met 1-3.

Tot zaterdag 26 januari, thuis tegen Zwolle!

 

Wedstrijd:
Zondag 20 januari 2019 in Ede
TT Papendal Arnhem HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 25-18, 18-25, 27-29, 22-25

Verslag: Twan Wiltenburg
Foto aanhef: Archief Hans van Dijk