Orion-talent Wijkstra terug op Doetinchemse honk

Orion-talent Wijkstra terug op Doetinchemse honk

Jasper Wijkstra komt thuis bij Active Living Orion. De achttienjarige passerloper keert na drie seizoen terug ‘op het oude nest’ in Doetinchem. Wijkstra speelde de afgelopen drie seizoenen voor Talentteam Papendal, het opleidingsteam van de Nevobo, in de Eredivisie. Hij maakt onderdeel uit van een bijzonder talentvolle lichting Doetinchemse volleyballers. Wijkstra speelde voor zijn vertrekt naar Arnhem voor Rabobank Orion en doorliep daar zijn hele jeugdopleiding. De 2,04m lange aanvaller maakte dit seizoen een goede ontwikkeling door en heeft daarmee een overstap naar zijn oude club afgedwongen. In de laatste thuiswedstrijd tegen Active Living Orion was hij een doorn in het oog van de Doetinchemse blokkering.

Technisch manager Pim Kamps is erg blij dat Jasper aansluit bij de selectie van Active Living Orion: “Jasper is een jongen van de club en heeft de afgelopen jaren zijn eerste stappen gezet naar een professionele volleybal carrière. Het is mooi dat hij nu de stap maakt naar de top van de Eredivisie in zijn vertrouwde omgeving. Het past uitstekend bij de ambitie van Active Living Orion om meer Achterhoeks talent toe te voegen aan de selectie. Goed voor het niveau én goed voor de supporters!”

Naast de komst van Jasper, is deze week ook bekend gemaakt dat Markus Held en David Bes zullen vertrekken bij Active Living Orion. De Barneveldse spelverdeler Held heeft voor twee jaar getekend bij Lycurgus en zal volgend seizoen in het blauw/wit spelen. Bes gaat, in verband met zijn rugblessure, een niveau lager volleyballen en keert terug bij zijn oude club Compaen in de Topdivisie.