Captain Pim Kamps zegt Eredivisievolleybal gedag

Captain Pim Kamps zegt Eredivisievolleybal gedag

Orion-aanvoerder Pim Kamps neemt afscheid van het Eredivisiepodium. Na 11 jaar Eredivisievolleybal, waarvan 10 jaar bij Orion, verruilt aanvoerder Kamps komend seizoen zijn shirt voor een stropdas. Hij treed toe tot het stichtingsbestuur van Active Living Orion en zal zich gaan richten op de commerciële zaken. Kamps gaat bij het jubilerend Orion (50 jaar) de geschiedenisboeken in als eerste en voorlopig enig Orion-speler die zich tweevoudig landskampioen (2012 en 2019) kan noemen. Een waardig afscheid als speler, die hem door de huidige omstandigheden is onthouden, volgt nog.

De vervanger voor Kamps is al bekend, namelijk Markus Held. Held komt over van het Talent Team Papendal, waar hij drie seizoenen ervaring in de eredivisie opdeed. Zijn overgang naar Doetinchem is geen noviteit binnen de familie, want in het verleden gingen vader (Willem Held), neef (Maarten van Garderen) en zijn broer (Stijn Held) hem al succesvol voor. Het team van trainer-coach Joris Marcelis heeft zo twee jonge talentvolle spelverdelers in de gelederen, want Noah van Dam blijft bij de selectie.

Hoofdblokkeerders David Bes en Jannes van der Ham hebben hun overeenkomst met Active Living Orion verlengd. Bes maakt een stormachtige ontwikkeling door en Van der Ham is na een seizoen, met bijna alleen maar blessureleed, uit op revanche.

Peter Ogink, Jelle Hilarius, Rudy Schneider en Jordi van Andel keren na de zomer niet meer terug in Doetinchem. Libero Van Andel heeft na twee seizoenen een goede ontwikkeling doorgemaakt, maar gaat op zoek naar speeltijd bij een andere club in de Eredivisie. Ogink en Hilarius stoppen beide, na een succesvolle carrière, met topvolleybal. Schneider heeft de keuze gemaakt voor beachvolleybal.

@ Volleybalkrant

Foto: Hans van Dijk