Skip to main content

Pim Kamps in Tijd Voor Volleybal over het succes van Active Living Orion

In de zevende aflevering van Tijd Voor Volleybal zijn Pim Kamps (Technisch Directeur Active Living Orion), Yorick de Groot (Volleyballer van het Jaar 2023 – Prof beachvolleyballer BTN) en Harry van den Brink (Hoofdcoach Draisma Dynamo Dames 1) te gast. In Bellen met het Buitenland horen we van Maarten van Garderen hoe het volleyballen in Griekenland er aan toe gaat. 
Lees hier meer over de gasten en onderwerpen!

Het succes van Orion en hun tussentijdse transfers
Active Living Orion staat momenteel bovenaan in de Betcity Eredivisie Mannen. Toch ziet oud-speler en huidig technisch directeur Pim Kamps het team nog niet als uitgesproken favoriet voor de landstitel. “Andere topteams laten nu misschien af en toe een steekje vallen, maar die komen nog wel.” Afgelopen seizoenen wist Active Living Orion geen prijs te pakken, terwijl men er toen ook goed voorstond. Als presentator Jeffrey Klok hem wijst op het feit dat ze tot nu toe echter maar één wedstrijd nipt verloren hebben, waarschuwt Kamps: “Er is nog geen wedstrijd geweest waarin het echt ging om de knikkers voor ons. Behalve in de Europacup en toen lagen we er na één ronde uit. En die geschiedenis dragen we met ons mee”. 

Een van de manieren om het tij te keren is om het niveau tijdens de trainingen continu heel hoog te houden. Toen dit in gevaar kwam, o.a. door een blessure, ging Kamps tussentijds op jacht naar nieuwe spelers, iets wat in het Nederlandse volleybal niet vaak voorkomt. 
Kamps legt uit dat er in Nederland weliswaar overeenkomsten tussen spelers en clubs zijn, maar dat dit geen arbeidscontracten zijn en dat er ook geen Sport CAO bestaat. Er zijn louter gentlemen‘s agreements tussen clubs. Tot 1 februari 2024 kunnen spelers nog bij nieuwe clubs ingeschreven worden. Vanuit Tsjechië werd Luboš Bartůněk gehaald. Gevoeliger was de overstap van Alex Meijs vanuit PDK Huizen. 
Kamps: “Via spelers die hem kenden, hoorde ik dat Alex mogelijk weg zou willen, een volgende stap zou willen zetten. Toen heb ik contact met hem gezocht.”  Uiteraard zijn er ook afspraken met de club gemaakt, legt Kamps uit, want naast dat je elkaars concurrent bent, werk je ook als clubs samen aan de ontwikkeling van de eredivisie. Beide partijen kwam eruit en zo voegde Meijs zich bij de koploper.

Bovendien licht Kamps toe waarom hij ervoor koos dit seizoen zelf ook eenmaal in de week als trainer voor de ploeg te staan, wat de verschillen in aanpak en mogelijkheden tussen dames en heren in de Eredivisie zijn en deelt hij een opmerkelijke herinnering aan Volleyballer van het jaar Yorick de Groot.

Overige onderwerpen zijn de kwalificatie richting de Olympische Spelen van Volleyballer van het Jaar Yorick de Groot en de terugkeer van Harry van den Brink als hoofdcoach. In Bellen met het Buitenland horen we van Maarten van Garderen hoe het volleyballen in Griekenland er aan toe gaat. 

Ontdek meer over deze onderwerpen, het laatste nieuws uit volleyballand, en het uitgebreide verhaal van Pim Kamps in aflevering 7 van Tijd Voor Volleybal: https://youtu.be/4YyN2cJL1wc

Bron: www.tijdvoorvolleybal.nl