Libero Sam Talbott tekent bij Active Living Orion!

Libero Sam Talbott tekent bij Active Living Orion!

Sam Talbott is een 19-jarige libero met zowel Nederlandse als Amerikaanse roots. Hij werd geboren en getogen in Nederland, maar zijn ouders komen uit Amerika. Talbott begon op elfjarige leeftijd met volleybal bij Kalinko in Den Haag en groeide al snel uit tot een getalenteerde speler.

Op veertienjarige leeftijd werd Talbott gevraagd om libero te spelen in het eerste senioren team van Kalinko, dat uitkwam in de Promotieklasse. Toen hij vijftien was, maakte hij de overstap naar het tweede team van VCN in de tweede divisie. In zijn eerste seizoen bij de H1 van VCN promoveerde hij al meteen naar de eredivisie, waardoor Talbott inmiddels al drie jaar ervaring heeft als libero in de hoogste competitie van Nederland. Intussen speelt hij ook bij Jong Oranje.

Als speler in de lagere niveaus van de eredivisie, zag Talbott Active Living Orion altijd als een grote uitdaging om tegen te spelen. Tegelijkertijd waren de spelers van Orion altijd erg respectvol, wat volgens Talbott kenmerkend is voor de geest van de club. Bovendien is de kans om te werken met trainer Dirk, die zelf van de libero-positie komt, voor Talbott een droom die uitkomt.

Talbott wil niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen alles uit zichzelf halen en energie toevoegen aan het team. In de afgelopen jaren heeft Active Living Orion al goede resultaten behaald in zowel de Nederlandse als Europese competities. Talbott hoopt met zijn bijdrage het team dichterbij de gemeenschappelijke doelen te brengen.

Wij kijken uit naar aankomend seizoen!