Spanning in poule ongekend hoog

Spanning in poule ongekend hoog

Achterhoek Orion HS1 – Zaanstad HS1: 3 – 0

In de avond van woensdag 27 maart verzamelde de equipe zich bij sponsor Eetcafé Simons. Na een heerlijke pastamaaltijd werden we verrast door onze huiszanger Karel Mollevanger met een nieuw nummer over mentaliteit. Als u benieuwd bent, verwijs ik u naar onze Facebook- of Instagrampagina waarop het filmpje te zien is.


Sam Shenton scoort.

20.00 uur. In een goed gevulde SaZa op de woensdagavond gingen wij van start tegen Zaanstad. Gesteund door een heuse band bleef het lang gelijk opgaan. Op de stand van 24-24 trokken we de set alsnog naar ons toe.

De tweede set begon met een vreemde wending. Vanwege een verkeerde opstelling van Zaanstad bij een tussenstand van 5-3 werden zij verwezen naar de 0 en was het dus zaak om deze set geconcentreerd binnen te halen. Met verschillende wissels werd maar eens aangetoond, dat de ploeg breed is en zo werd ook beslag gelegd op de tweede set.

 


Overleg van de scheidsrechters met Zaanstad-coach Rieuwers (rechts) over een verkeerde opstelling.

Om de drie punten binnen te halen, moest ook ‘nog even’ de derde set gewonnen worden. Het was even vechten, maar met een goede servicebeurt van Wessel Anker, gecombineerd met de blokkering die stond als een huis de gehele wedstrijd, werd ook deze set in de wacht gesleept. De drie punten konden bijgeschreven worden. Met nog drie wedstrijden te gaan, en de top drie binnen één punt, is de spanning ongekend hoog in de kampioenspoule.

 

Wedstrijd:
Woensdag 27 maart 2019 in SaZa Topsporthal Achterhoek.
Achterhoek Orion HS1 – Zaanstad HS1
Uitslag: 3 – 0
Setstanden:  26-24, 25-19, 25-15

Verslag: Jordi van Andel
Foto’s: Hans van Dijk

 

Meer foto’s van deze wedstrijd