Stand gelijk na spannende vijfsetter

Stand gelijk na spannende vijfsetter

Achterhoek Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1: 3 – 2

Net als vorige week begonnen wij uitstekend aan het duel. Veel risico in de aanval resulteerde in punten via de blokkering van Lycurgus. Het (b)leek vervolgens een soort herhaling van de eerste finalewedstrijd. Set twee werd nipt gewonnen door Lycurgus en ook dit keer had dat impact op onze ploeg. In set drie kwam onze passlijn flink onder druk te staan én ging de servicedruk van onze kant achteruit. 

De afgelopen week hebben wij de wedstrijd goed geanalyseerd en veelvuldig naar onze eigen fouten gekeken. Één ding was duidelijk, we mochten niet meer ons hoofd laten hangen. Zo gezegd, zo gedaan want vanaf set vier stonden wij er weer als team. Met een verminderde foutenlast van achter de servicelijn lieten wij Lycurgus zelf werken voor de punten. Een strakke blokkering en goed verdedigingssysteem maakt dit lastig voor de Groningers en zodoende dwongen wij een vijfde set af.

Vanaf het begin tot eind stond deze beslissende set bol van de spanning. Kwamen we een paar punten voor? Binnen no time was het weer gelijk. Totdat Joris opstond en een paar killblocks voor zijn rekening nam. Het laatste punt was typerend voor de strijdlust. Een te scherpe setup werd door Joris aan de andere kant geduwd en zo stond de 3-2 overwinning op het scorebord.

We zijn terug en hebben honger naar meer! Woensdag 1 mei wedstrijd drie in de serie in Groningen. Nieuwe kans om op voorsprong te komen.

 

Wedstrijd:
Zondag 28 april 2019 in SaZa Topsporthal Achterhoek
Achterhoek Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1
Uitslag: 3 – 2
Setstanden: 25-20, 23-25, 22-25, 25-21, 15-12

Verslag: Pim Kamps
Foto aanhef: Twan Wiltenburg haalt uit. Foto Robert van de Gevel.


Joris Marcelis viert een feestje met Rob Jorna. Foto Robert van de Gevel.

 


De overwinning wordt gevierd. Foto Hans van Dijk.

Meer foto’s van deze wedstrijd