Stevig gevecht in vijfsetter

Stevig gevecht in vijfsetter

Sliedrecht Sport HS1 – Achterhoek Orion HS1: 3 – 2

Voor de mannen van Achterhoek Orion stond zaterdag 2 februari een uitwedstrijd tegen Sliedrecht op de planning. Een belangrijke wedstrijd aangezien we hier de tweede plek in de reguliere competitie veilig konden stellen, als er gewonnen zou worden met 3-0 of 3-1. 

Orion begon goed aan de wedstrijd. In een gelijk opgaande 1e set lukte het de mannen om uiteindelijk de setwinst naar zich toe te trekken. De 2e set verliep voor ons zoals we dat graag zouden zien. Goede servicedruk en sterk blokkerend en aanvallend spel zorgde voor een makkelijke setwinst.
En dan komt altijd de vraag: kan een team het goede spel doorzetten in zo’n 3e set of geeft het team de tegenpartij de kans zichzelf terug te vechten in de wedstrijd?
Na een sterke serviceserie van de spelverdeler van Sliedrecht keek Orion aan het begin van de set al tegen een achterstand van meerdere punten aan. Dit wist ons team niet meer om te draaien en gedurende de set bleef de achterstand ongeveer gelijk. Deze set ging dan ook naar Sliedrecht Sport.

Geen probleem zou je denken: één setje verliezen is normaal gesproken geen reden om je zorgen te gaan maken. Maar de koek leek op bij Achterhoek Orion. De vechtlust werd met het punt minder en Sliedrecht kwam steeds beter in zijn spel.
Nu ook het publiek van Sliedrecht in een ommekeer begon te geloven, werd de ambiance in de hal steeds beter. De spelers van Sliedrecht geloofden erin, dat ze de wedstrijd in hun voordeel konden omdraaien en het geloof in een goede afloop leek bij Achterhoek Orion verdwenen. Zo ging de 4e set verloren en er kwam een beslissende 5e set.

Zo’n 5e set is natuurlijk altijd een coin flip. Je weet nooit wat er gebeurt in zo’n set. De mannen probeerden nog één keer alles uit de kast te halen om de winst nog te pakken. Maar dit mocht niet meer baten. Ook de 5e set ging verloren.

Zaterdag 9 februari spelen we thuis tegen Draisma Dynamo. Een belangrijke wedstrijd. Niet alleen om te kijken hoe we er voor staan ten opzichte van Dynamo, maar ook om te zien of  we de 2e plek in de competitie kunnen behalen. Wij kunnen alle hulp gebruiken, dus kom gezellig naar de hal. En laten we er met elkaar een mooie avond van maken.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 2 februari 2019 in Sliedrecht
Sliedrecht Sport HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 3 – 2
Setstanden: 22-25, 18-25, 25-18, 25-17, 15-12

Verslag: Wessel Anker

Foto aanhef: Orion maakt kennis met Sliedrecht. Archief Robert van de Gevel.