Strakke zege op Sliedrecht

Strakke zege op Sliedrecht

Sliedrecht Sport HS1 – Achterhoek Orion HS1: 0 – 3

Waar dit jaar de mannen van Achterhoek Orion nog zware wedstrijden speelden tegen Sliedrecht en de teams erg aan elkaar gewaagd waren, was zaterdag 30 maart Orion duidelijk de sterkste.

Alleen in set 1 gingen de teams gelijk op en werd pas op het eind het verschil gemaakt waardoor we met 21-25 deze set binnenhaalden. De opdracht na deze set was duidelijk: niet de tegenstander nu in zijn spel laten komen dus vanaf het begin vol er op en niet meer loslaten.

Dit lieten de mannen zich geen tweemaal zeggen. In set 2 werd Sliedrecht overrompeld. Met een veel scorende Joris en een goed serverende Pim stond de passing van Sliedrecht onder druk, waarmee we hun aanvallers met ons blok goed klem konden zetten.

Set 3 was niet veel anders dan set 2. Een veel scorende Joris en ook Twan en Wessel lieten van zich horen deze wedstrijd. Met hun blok, aanval en ook service wisten ze Sliedrecht een hoop pijn te doen.

Met de 0-3 winst op zak en het verlies van Dynamo tegen Lycurgus heeft Orion het recht voor een plaats in de finale in eigen hand. Kom ons de laatste twee wedstrijden in de kampioenspoule aanmoedigen naar de finaleplek!

 

 

Wedstrijd:
Zaterdag 30 maart 2019 in Sliedrecht
Sliedrecht Sport HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 0 – 3
Setstanden: 21-25, 12-25, 19-25

Verslag: Peter Ogink
Foto: archieffoto Robert van de Gevel