Verloren maar nog niet verslagen

Verloren maar nog niet verslagen

Seesing Personeel | Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1: 0 – 3

Het had de wedstrijd van het benutten van kansen moeten worden, maar de tweede play-offwedstrijd gaat de boeken in als een fikse domper voor Seesing Personeel | Orion.

Direct vanaf punt één liet onze tegenstander er geen gras over groeien. Een enorme servicedruk en hoog scoringspercentage gaf aan dat zij er klaar voor waren. Aan onze kant konden wij daar maar weinig tegenover zetten. Geen bloks, weinig directe scores aan het net en moeite om in de passlijn overeind te blijven. Dit resulteerde in een overduidelijke 1-0 voor Abiant Lycurgus.

We weten dat wij een hele goede dag moeten hebben en zij een mindere om de wedstrijd te winnen. Halverwege bleek in set twee dat zaterdag niet die dag was. Ondanks een gelijkopgaande strijd tot 12-12 konden wij weinig afdwingen. Wat wij ook probeerden, ze hadden telkens een beter antwoord. De wissels aan onze kant (Cook, Van der Schaaf en De Weijer) konden het tij ook niet keren en binnen recordtijd stond 2-0 op het bord.

Als spelers spraken we af om uit een ander vaatje te tappen. Meer de confrontatie opzoeken en scherper/meer risico nemen. Met vlagen ging dit goed en de sfeer kwam er tijdens de derde set toch in! Het is prettig om te zien dat wij ons in de laatste set strijdlustig hebben getoond en niet onze koppen lieten hangen.

Voor nu rest er niets anders dan een week keihard trainen en volgende week stunten in Groningen. Hopelijk kunnen wij voor een vol Martiniplaza onszelf belonen door de derde wedstrijd naar ons toe te trekken. Ik heb het gevoel dat wij een stunt nodig hebben om echt ‘los’ te komen. Mocht dat lukken, dan staan wij op zaterdag 5 mei weer in de Topsporthal in Doetinchem voor wedstrijd vier.

Laten we afspreken elkaar dan te zien!

 

Wedstrijd: Tweede finalewedstrijd play-offs
Zaterdag 21 april 2018 in Home of Orion
Seesing Personeel | Orion HS1 – Abiant Lycurgus HS1
Uitslag: 0 – 3
Setstanden: 16-25, 19-25, 23-25

Verslag: Pim Kamps
Foto’s: Hans van Dijk

Meer foto’s van deze wedstrijd