Volle winst bij Taurus

Volle winst bij Taurus

SV Land Taurus HS1 – Achterhoek Orion HS1: 0 – 3

Op zaterdag 16 maart was de laatste wedstrijd van deel 1 van de play offs. De mannen van Taurus stonden ons in Houten op te wachten met een flinke dosis lef en daarnaast de vrijheid om lekker te gaan ballen. Bij ons stond er iets meer druk op, 1. omdat we nog altijd in de race zijn voor de play off finale, 2. omdat we vlak voor de wedstrijd Dynamo met 1-3 zagen winnen van en in Sliedrecht. De boodschap was duidelijk: Winnen!

Het begin van de eerste set ging het voor de thuisploeg goed. Met een paar punten konden ze meteen een gat slaan en Achterhoek Orion moest daar even aan wennen. Tot aan het einde van de set bleef het spannend en kon pas op 26-28 de eerste worden gepakt door de Achterhoekers. De tweede en derde set verliepen wat beter voor Orion, die konden uitlopen in het midden van de set en vervolgens aan het einde van de set een goede voorsprong hadden. Doelstelling gehaald, drie belangrijke punten gestegen.
Volgende week zaterdag begint de tweede helft van de play offs. We starten eerst in en tegen Groningen op zaterdag 23 maart. Vervolgens thuis tegen Zaanstad op woensdag 27 maart. Op zaterdag 30 maart spelen we uit in Sliedrecht om vervolgens op 6 april en 13 april in de Achterhoek Arena tegen Taurus en Dynamo af te sluiten.
Het worden een paar belangrijke weken, die je zeker niet wil missen!

Wedstrijd:
Zaterdag 16 maart 2019 in Houten
SV Land Taurus HS1  – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 0 – 3
Setstanden: 24-26, 18-25, 18-25

Verslag: Joris Marcelis (volgt)
Foto aanhef: Archief Hans van Dijk