Volleyballers Orion beginnen teleurstellend aan finaleserie om landstitel

Volleyballers Orion beginnen teleurstellend aan finaleserie om landstitel

Orion heeft donderdagavond de eerste wedstrijd in de strijd om het landskampioenschap volleybal verloren. De Doetinchemmers waren niet opgewassen tegen titelhouder Dynamo (0-3).

De Doetinchemmers waren zichzelf niet en leken in de eerste set bevangen door finalestress. De setcijfers (18-25, 20-25 en 21-25) verbloemden eigenlijk nog best veel, want Dynamo zette een strakke partij neer. En dat terwijl voorafgaand aan de eerste wedstrijd in een best of five-serie kon Active Living Orion goede cijfers overleggen. Van de vier gespeelde onderlinge duels dit seizoen won de Doetinchemse ploeg de laatste drie, een trackrecord om met vertrouwen de finale in te gaan. Ook in de tweede en derde set lukte het de thuisclub niet het tij te keren.

,,We hebben ook niet echt de kans gekregen om in de wedstrijd te komen”, reageerde middenman Jasper Diefenbach. ,,Dynamo speelde sterk, zij deden heel veel dingen goed.”

De Utrechtse speler in Doetinchemse dienst, die na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen hangt, was lange tijd niet inzetbaar vanwege een knieblessure. ,,Maar ik heb al weer wat duels gespeeld. Ik mis ritme, maar kan dat compenseren met ervaring.”

Bron: De Gelderlander