Skip to main content

Volleyballers Orion gaan voor de landstitel

DOETINCHEM – Orion draait al jaren mee in de top, maar de laatste seizoen grepen de Doetinchemse volleyballers steeds net naast de prijzen. Dit seizoen moet dat anders. “De beker en het kampioenschap zijn het doel, Dynamo is vast gewaarschuwd”.

Orion bestaat dit seizoen uit een mix van internationale topspelers en talenten uit de Achterhoek, zoals Beau Wortelboer. “Je ziet de jongens hier spelen als je in de jeugd zit. Dan is het een droom als je hier dan eindelijk mag spelen. En het is de kers op de taart om ook echt wat te winnen.”

Prijzen pakken

Want dat lukte Orion sinds 2019 niet meer. “Ik denk dat we twee jaar achter elkaar niet dichterbij konden komen dan we hebben gedaan. Maar nu wordt het tijd om een prijs te pakken. De beker en het kampioenschap.”

Samuli Kaslaisalo is één van de vedetten van de ploeg. De Fin ziet veel potentie in de ploeg. “Veel jonge jongens en wij dan, de bijna jonge jongens”, lacht Kaslaisalo. “We zijn al goed begonnen, maar we spelen nog maar kort met elkaar. Dit gaat alleen maar beter worden.”

Het doel is duidelijk

“Iedereen die hier gekomen is, weet wat het doel is. Dat rammen we er bij iedereen in: we moeten dit jaar prijzen pakken. De laatste twee jaren hebben we pijnlijk verloren in de finale tegen Dynamo. Maar ze zijn gewaarschuwd, iedereen trouwens.”

Bron: De Gelderlander