Weinig moeite met SSS

Weinig moeite met SSS

Advisie/SSS HS1 – Achterhoek Orion HS1: 0 – 3

Zaterdag 15 december stond de uitwedstrijd tegen Advisie/SSS op het programma. Gezien de stand op de ranglijst (nummer 7 SSS vs. Nummer 5 Orion) een potje dat spanning kon opleveren. Maar niets was minder waar.

Normaliter is de Oosterboshal in Barneveld gezellig gevuld met de beruchte Green Army, die verbaal achter de selectie van de mannen uit Barneveld staat. Ik denk dat iedereen langzaam toe is aan een kerstbreak, want beide teams én het publiek oogden vermoeid. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel fouten, in service, aanval, passing en spelverdeling ging een hoop mis. Wij maakten drie sets lang iets minder fouten dan SSS en kwamen daardoor niet echt in gevaar.

Zijn er dan alleen maar slechte dingen uit deze wedstrijd te halen? Nee zeker niet:

  1. Rob speelde (bijna) vanaf het begin tot het eind. Martijn vulde het wedstrijdbriefje op automatisme in en schreef pardoes Peter in de starting-six. Een vroege wissel (vóór de eerste bal geserveerd was) zorgde ervoor, dat Rob belangrijke uren heeft gemaakt. Niet onbelangrijk om te vermelden dat dit hij het niveau prima op orde had.
  2. Sam ontpopt zich opnieuw tot blokmachine. Tijdens iedere set komt hij bij de belangrijke punten het veld en elke keer pakt hij direct een killblock.
  3. Nikita speelt de hele wedstrijd als spelverdeler en doet dat naar verdiensten. Hij weet met name de middenmannen goed te bedienen.
  4. Steven vuurt weer de nodige belangrijke services af op een belangrijk moment.

Kortom wij hebben gewerkt aan de breedte van ons team, iets wat in dit lange seizoen ongetwijfeld van grote waarde gaat zijn.

Leuk om te vermelden is het hoge ’SSS-gehalte’ dat bij ons binnen de lijnen stond. De hele wedstrijd lang stonden er minimaal drie spelers bij ons in het veld met een verleden bij SSS. Complimenten dus voor de beleidsmakers in Barneveld, zij hebben altijd in een vroeg stadium oog voor talent.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 15 december 2018 in Barneveld
Advisie/SSS HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 0 – 3
Setstanden: 22-25, 21-25, 21-25
Verslag: Pim Kamps

 

 

 

 

 

 

Foto aanhef: archief Hans van Dijk