Winst op Zaanstad met extra goed gevoel

Winst op Zaanstad met extra goed gevoel

Zaanstad HS1 – Achterhoek Orion HS1: 1 – 3

De uitwedstrijd tegen Zaanstad was op zondagmiddag 4 november gepland. Ondanks deze planning hing er in de wedstrijdhal in Koog aan de Zaan een goede sfeer en lag het veld er goed bij. Na de benodigde voorbereiding waren we klaar om opnieuw te gaan knallen.

Na het eerste fluitsignaal was het alles behalve knallen. In de eerste set speelden we vooral tegen onszelf. Zaanstad liet meteen van zich horen en maakte de kansen mooi af. Maar door toch positief te blijven en niet al te hard tegen elkaar in te gaan, kregen we elkaar scherp midden in de set. Jammer genoeg was de puntenmarge van de tegenstander al iets te groot om dat nog in te halen en won Zaanstad de eerste set.

De tweede set speelden we op alle vlakken met meer vertrouwen en werd er goed spel gespeeld. Dit keer wonnen wij de set met een groot verschil.

Tegenvaller in set drie was de blessure van onze diagonaalspeler Joris Marcelis, maar zijn vervanger – en verslaggever op dit moment – Ivar de Waard speelde een stabiele partij en genoot van zijn eerste serieuze kans. Wat resulteerde in een setwinst weer voor ons.

Ondanks dat we het nog moeilijk hadden in de eerste set en het nog spannend werd in derde set, wonnen we de laatste set van de wedstrijd weer met een groot verschil.

Al met al voelde deze overwinning toch extra goed door het goede degelijke spel en de eerste plek in de reguliere competitie na dit weekeinde!

Wedstrijd:
Zondag 4 november 2018 in Koog aan de Zaan
Zaanstad HS1 – Achterhoek Orion HS1
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 25-14, 14-25, 21-25, 16-25
Verslag: Ivar de Waard