Skip to main content

Halve finale Active Living Orion krijgt beslissend vijfde duel

De beide halve finales in de BetCity Eredivisie Mannen krijgen een beslissend vijfde duel om te bepalen wie naar de finale van het landskampioenschap gaat. Zondagmiddag trokken Active Living Orion en Draisma Dynamo de stand gelijk en mogen de vier beste ploegen van dit seizoen zich op gaan maken voor de beslissende vijfde wedstrijd op woensdagavond. 

De favorieten op papier en de betere teams van de reguliere competitie stonden dit weekend met de rug tegen de muur in de halve finales. Draisma Dynamo had de eerste twee wedstrijden van de halve finales tegen Nova Tech Lycurgus verloren, maar wist zaterdagavond wel een vierde duel af te dwingen. Numidia VC Limax won zaterdagavond de derde wedstrijd van Active Living Orion en zette de favoriet, bij wie Tom Koops geblesseerd raakte, zo opnieuw op een achterstand. 

De regerend landskampioen had op bezoek in Groningen een tweede overwinning op rij nodig om een vijfde duel af te dwingen en nog zicht te houden op titelprolongatie. In de eerste twee wedstrijden van de halve finales maakte Draisma Dynamo veel eigen fouten, maar het lukte de ploeg van Redbad Strikwerda om dat te kantelen. Met minder fouten en opnieuw Yannick Bak (18 punten) en Sjors Tijhuis (12 punten) als belangrijkste aanvallers maakte Draisma Dynamo in de vierde wedstrijd het verschil. Nova Tech Lycurgus had het aanvallend zichtbaar lastig en kon in set twee en drie bij de big points niet doordrukken (18-25, 28-30, 23-25). Kay van Dijk scoorde het meest voor de thuisploeg (16 punten). 

Van thuisvoordeel in de halve finale tussen Active Living Orion en Numidia VC Limax blijkt geen sprake. Numidia VC Limax won tweemaal in Doetinchem en Active Living Orion trok de stand zondagmiddag voor de tweede keer gelijk door te winnen in Sint Odiliënberg. Met de ervaren Edson Felicissimo op de plaats van de geblesseerde Koops pakte het team van Dirk Sparidans twee keer de voorsprong, maar Numidia VC Limax knokte zich net zo vaak terug in het duel (21-25, 25-18, 17-25, 25-23). Slechts één set was de thuisploeg verwijderd van de finale, maar het was aanvoerder Samuli Kaislasalo die zijn ploeg aan de hand nam en drie scores op rij maakte (5-6 naar 5-9). Op de service van Sil Meijs werd het verschil nog wel teruggebracht tot één punt, maar het lukte Numidia VC Limax niet meer om het helemaal te overbruggen. Een ace van Lubos Bartunek besliste de wedstrijd. 

Beslissende vijfde wedstrijd
Nu beide halve finales weer in evenwicht zijn, moet een vijfde wedstrijd de beslissing brengen wie zich zal plaatsen voor de finale van het landskampioenschap. Woensdagavond om 20:00 worden die duels gespeeld. Draisma Dynamo en Active Living Orion zijn dan de thuisspelende partijen. 

Bron: Volleybalkrant.nl