Skip to main content

Bekerwinnaars, longlist volleybaldames en Vera Koenen stopt als coach

In de twaalfde aflevering van Tijd Voor Volleybal zijn Pim Kamps (Technisch Directeur Active Living Orion), Carlijn Koebrugge (Aanvoerder Apollo 8 D1) en Vera Koenen (Hoofdcoach De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht) te gast. In Bellen met het Buitenland spreekt Jeffrey Klok met Anne Buijs in Italië, die na een zomer afwezigheid weer op de longlist van het Nederlands Team staat. 
Lees hier meer over de gasten en onderwerpen!

Bekerfinales
De mannenfinale werd overschaduwd door de verkeerd ingevulde opstelling van Numidia VC Limax, terwijl hoofdcoach Görtzen opgesloten zat in de kleedkamer. De gasten aan tafel vinden het om meerdere redenen onbegrijpelijk dat dit kon gebeuren. Pim Kamps geeft aan dat hij zelfs als tegenstander het liever anders had gezien. Hij vertelt hoe Active Living Orion de wedstrijd en winst van de beker heeft ervaren, zeker nadat het de afgelopen jaren steeds net niet was gelukt om prijzen te pakken. 
Het wordt nog wel eens vergeten maar geroemde spelers als Tom Koops hadden nog nooit een finale gespeeld. Kamps: “Hij had vier aces, scoort boven de 65% in de aanval. Is één van de mannen van de wedstrijd. Dat vind ik echt heel knap”. Ook legt hij uit waarom het belangrijk was dat Liam Mc Cluskey na lang blessureleed zijn opwachting binnen de lijnen weer maakte, ook al is hij nog altijd niet volledig inzetbaar. Deze terugkeer zal weinigen ontgaan zijn!

Carlijn Koebrugge licht toe waar het af en toe grillige spel van Apollo 8 in de bekerfinale vandaan kwam en ook hoe ze ervoor wisten te zorgen dat Apollo 8 toch als winnaar van het veld stapte. Een bonus was dat Carlijn zelf de laatste drie punten voor haar rekening nam; een killblock, aanval en ace en de bekerwinst was een feit. Koenen beaamt: “de middens van Apollo 8 maakten ook het verschil”. 

Koenen stopt als coach
Al bij de introductie van de gasten komt Vera Koenen direct met nieuws: zij zal volgend seizoen niet langer hoofdcoach van De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht zijn. Ze licht toe hoe zij tot dit besluit is gekomen en wat zij dan wel gaat doen.

Longlist volleybaldames
Koenen zit echter aan tafel om de longlist van de volleybaldames te bespreken. Het Nederlands Team heeft een belangrijke zomer voor de boeg. In de VNL zal direct gepresteerd moeten worden, om plaatsing voor de Olympische Spelen veilig te stellen. Koenen verwacht daarom dat de nieuwe namen op de longlist en speelsters die net komen kijken waarschijnlijk niet bij de definitieve selectie zullen komen. Deze speelsters lijken voornamelijk uit het hybride programma voort te vloeien is de inschatting.

Uiteraard valt de terugkeer van de zeer ervaren Anne Buijs op die in de rubriek ‘Bellen met het Buitenland’ het hoe en waarom toelicht. Koenen ziet haar overigens liever op een andere positie in actie komen dan waar ze voorheen in het Oranje te bewonderen was. Ook valt de naam Susan Schut op, die halverwege dit seizoen een opvallende transfer van Djopzz VC Zwolle Topvolleybal naar SSC Palmberg Schwerin maakte. Dit heeft haar duidelijk geen windeieren gelegd. Sowieso is SSC Palmberg Schwerin een van de hofleveranciers. Niet geheel toevallig het team waar de bondscoach de scepter zwaait?
Zal Koslowski zijn verrassing van vorige zomer herhalen en wederom drie spelverdeelsters meenemen? Koenen denkt het te weten…

Ontdek meer over deze onderwerpen en over wat de gasten van de terugtrekking van VoCASA uit de Eredivisie vinden, waarom de supportersschare van de familie Meijs tijdens de bekerfinale de show stal op de gekleurde tribunes, wat we volgens Pim Kamps als volleyballers nog kunnen leren van het basketbal om de toch al geweldige ambiance tijdens dit soort grote wedstrijden nog meer te verrijken en hoe Anne Buijs opkijkt tegen het aanvoerderschap in Oranje, en het overige nieuws dat besproken wordt in aflevering 12 van Tijd Voor Volleybal: https://youtu.be/ZFmQKQmc-oQ

Bron: De Gelderlander