Skip to main content

Optater Orion bij start halve finale play-offs om landstitel

Active Living Orion heeft een uitglijder gemaakt in de strijd om de landstitel. In de halve finale werd de eerste wedstrijd dinsdagavond met 1-3 van het Limburgse Limax verloren.

De nederlaag was best verrassend, en kwam ook aan in het Doetinchemse kamp. De cijfers 20-25, 19-25, 25-14 en 20-25 logen er niet om. ,,Limax speelde goed, met een hele sterke service”, vatte aanvoerder Samuli Kaislasalo van Orion samen. ,,Zij hebben de afgelopen week twee wedstrijden in de kwartfinale gespeeld, wonnen die en dat gaf hen een boost. Met die instelling kwamen ze naar Doetinchem.”

Orion plaatste zich recent als nummer een van de competitie voor de A-poule. Daarin werd het ook eerste, reden waarom de Doetinchemse ploeg dinsdagavond met thuisvoordeel aan de beste of five-serie mocht beginnen. Tweede paasdag won het ook nog van Limax. Toen werd het 3-0 voor Orion in de bekerfinale. ,,Nu speelden we in een andere atmosfeer, iets waar Limax duidelijk veel beter mee omging. Gelukkig is dit niet een wedstrijd, maar een serie duels.”

Lang kan de Doetinchemse ploeg van trainer Dirk Sparidans niet treuren. Donderdag staat de tweede onderlinge wedstrijd gepland, dan wordt er in het Limburgse Sint Odiliënberg gespeeld.

Bron: De Gelderlander