Skip to main content

PDK Huizen laat Alex Meijs per direct vertrekken: captain stapt over naar koploper Orion

Prima Donna Kaas Huizen maakt het seizoen af zonder Alex Meijs. De eredivisionist laat z’n aanvoerder per direct vertrekken naar Orion.

Het is een opmerkelijk besluit van PDK Huizen om Meijs halverwege het seizoen te laten gaan. De club is bezig aan het tweede jaar in de eredivisie en daarin wil het nog niet bepaald vlotten. Na twaalf duels weet de club alleen Talentteam Papendal onder zich op de ranglijst. Meer dan eens is de 25-jarige passer/loper een van de uitblinkers aan Huizer zijde en de man waar de bal veelal naartoe gaat op heikele momenten.

Meijs kwam over naar PDK Huizen toen die club promoveerde naar het hoogste niveau. Daarvoor speelde de broer van international Sil Meijs vier seizoenen voor Simplex/SSS uit Barneveld. Nu maakt hij dus de overstap naar Orion.

Saillant detail: de koploper van de eredivisie is volgende week in Doetinchem de tegenstander van PDK Huizen in de eredivisie. Orion wipte PDK Huizen dit seizoen al uit de beker en was ook in competitieverband al eens te sterk. Vanavond staat eerst nog de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport op het programma. Dat zal al zonder Meijs zijn.

Namens de Stichting Prima Donna Kaas Huizen laat Jan Kos weten dat het een hele toer is om een speler te behouden als de nummer 1 van Nederland zich voor hem meldt. ,,Een transfer is voor Alex een goede mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. En als de clubs het dan eens worden over de voorwaarden van de overstap dan komt het er gewoon van.’’

Meijs zelf reageert zoals je dat kunt verwachten van een speler die een stap omhoog maakt. ,,Ik ben erg blij met de kans die ik heb gekregen. De afgelopen anderhalf jaar heb ik bij Huizen veel geleerd en ik heb het hier naar mijn zin gehad. Daar ben ik de club, het team en de staf dankbaar voor’’, klinkt het vanuit zijn mond.

Ondanks de aderlating klinkt Kos niet gestresst als hij naar de nabije toekomst kijkt. ,,Wij vervolgen gewoon onze route en blijven talenten opleiden. Daarnaast gaan we op de transfermarkt aan het werk. Ja, de kans dat er een speler bijkomt is groot. Onze snelheid van handelen staat in de hoogste versnelling.’’

Recent kwam er in Huizen al wel een speler bij. De ervaren oud-international Sjoerd Hoogendoorn maakt het seizoen af bij PDK Huizen. Hij kwam over van Vives, een club uit IJsselstein die uitkomt in de topdivisie.

Bron: NoordHollands Dagblad

© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks